Adăugat pe 8 iunie 2013 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

13 fotografii de la protestele din Turcia realizate de Thomas Câmpean

13 fotografii de la protestele din Turcia de Thmoas Câmpean
13 fotografii de la protestele din Turcia de Thmoas Câmpean

Thomas Câmpean este cel mai bun exemplu pentru cei care vor să facă ceva din pasiune, să lupte din toate puterile pentru ceea ce iubesc și să își îndeplinească visurile. Thomas, sau Tomi cum i se mai spune, a lucrat câțiva ani ca fotograf în Cluj-Napoca pentru Mediafax și Adevărul, iar mai apoi, prin 2010 a făcut pasul cel mare.

S-a mutat în Londra și a început să lucreze ca fotograf freelancer. Nu avea pe nimeni acolo, nu cunoștea pe nimeni, a pornit de la 0. De la zero. Și în scurt timp a avut unele dintre cele mai fericite momente din viața sa. Țin minte cum povestea la Cluj-Napoca în cadrul Photo Romania Festival:

„M-a atins pe umăr editorul agenției cu care colaboram și m-a felicitat. L-am întrebat de ce. Atunci mi-a zis să merg la primul chioșc de ziare și să-mi iau un The Times. Și când l-am luat am văzut că o fotografie de a mea cu Tony Blair ajunsese pe prima pagină.”

De atunci Tomi a fost pe o scară continuă. A avut fotografii publicate în cele mai mari cotidiane din Marea Britanie, a avut multe fotografii de primă pagină și a primit aprecieri din partea multor fotografi de renume.

Thomas Câmpean a mai făcut un pas acum. A plecat pe cont propriu în Turcia pentru a fotografia protestele. În momentul de faţă el este acolo. A publicat între timp câteva fotografii, una dintre ele ajungând deja în Daily Mailiar noi l-am întrebat dacă le putem prelua pentru a vi le arăta. Am fost bucuroși să primim acordul.

Pe Thomas îl puteți urmări pe site-ul lui sau pe FacebookFelicitări, Tomi! Îți ținem pumnii și să ai grijă de tine acolo unde ești! :-) Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.