Adăugat pe 20 noiembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

20 de fotografii alb-negru de Cristina Țintă

Fotografii alb-negru realizate de Cristina Țintă
Fotografii alb-negru realizate de Cristina Țintă

Pentru mine fotografia alb-negru înseamnă o întoarcere la lucrurile care contează, simplitate, subtilitate de tonuri și contraste, concentrarea pe esență, toate acestea și poate chiar mai mult”, ne spune Cristina Țintă descriind ce reprezintă pentru ea fotografia alb-negru.

Fotografia alb-negru este o stare”, completează Cristina. Astfel de fotografii s-au dovedit a fi reprezentative pentru lumea care ne înconjoară de aproape două secole, de când au apărut primele scrieri cu lumină. Pentru o foarte lungă perioadă de timp fotografiile alb-negru au fost calea unică de transmitere a unui mesaj și de redare a unei povești. Apoi au apărut fotografiile color, dar n-au schimbat cu mult situația. Dovada e că fotografiile alb-negru au și acum un altfel de impact asupra fiecăruia dintre noi.

Tindem să fim mai sensibil și parcă mai înțelegători când privim o așa fotografie. „…o interpretare a realității care reflectă adesea gânduri și emoții”, conchide Cristina în simetrie parcă vorbelor de mai sus. Haideți să privim așadar, 20 de fotografii alb-negru pe care le-a realizat Cristina.

Pe Cristina Țintă o puteți urmări pe Facebook sau pe site-ul personal:-) 



Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.