Adăugat pe 6 noiembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

20 de fotografii macro de Gabriel Prescornita

Fotografii macro realizate de Gabriel Prescornita
Fotografii macro realizate de Gabriel Prescornita

Mai știți fotografia cu călugărița pe care v-am arătat-o acum câteva zile? Așa l-am descoperit pe Gabriel Prescornita, fotograful pe care vi-l vom prezenta în minutele ce urmează. „Insectele și cam tot ce mișună prin iarbă m-au atas de mic, așa că, firesc, am început să le fotografiez, destul de stângaci la început, urmând ca mai apoi să acord importanță din ce în ce mai mare încadrării, fundalului și, în general, la tot ce ține de estetica imaginii.”, ne spune Gabriel povestindu-ne de unde a luat naștere pasiunea pentru fotografia macro.

Totul a început pe când avea 9 ani și a primit primul aparat foto. Era un Etiud, aparat pe film lat. Pe atunci îl folosea să-și fotografieze prietenii. Apoi, prin anul 1995, a reușit să facă rost de un Zenit alături de două obiective, printre care și unul macro. „Practic acesta a fost startul pentru fotografia de natură”, continuă Gabriel.

Vedeți, citind printre cuvintele sale, observăm încă o dată cât de importantă e pasiunea pentru ceva anume. Pe el l-au atras insectele și așa a început să le fotografieze. Acum are câteva fotografii macro pe care după ce le vezi îți e cam greu să te uiți. Rugându-l să transmită un mesaj tuturor pasionaților de macrofotografie ne-a spus următoarele: Observați cu atenție microcosmosul din iarbă. Înarmați-vă cu multă, foate multă răbdare. Și încă ceva: lăsați-vă imaginația să zboare, restul va veni de la sine!

Vă invităm să priviți fotografiile. Pe Gabriel Prescornita îl puteți urmări pe Facebook și Comunitate FotoÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.