Adăugat pe 21 noiembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

23 de fotografii macro de Florentina Rafaila

Fotografii macro de Florentina Rafaila
Fotografii macro de Florentina Rafaila

Țin minte că în urmă cu 4-5 ani, când conștientizam pasiunea pentru fotografie, eram foarte activ pe forumul Softpedia. Citeam ce scriau alți fotografi, urmăream fotografiile lor, trimiteam fotografii spre critică și așa mai departe. Printre utilizatorii cu fotografiile care-mi plăceau cel mai mult este și Florentina Rafaila. Eram întotdeauna fascinat de fotografiile macro pe care le publica. În continuare veți putea vedea câteva dintre fotografiile ei, dar nu înainte de a citi puțin despre cum a apărut pasiunea pentru fotografia macro.

La început, când descoperim fotografia și ne cumpărăm un aparat, pozăm tot ce ne stă în cale. Așa am făcut și eu, am pozat tot ce am avut la îndemână, pe oriunde am ieșit. Dintre toate pozele pe care le-am făcut la început, cele close-up/macro au fost cele de care m-am lipit cel mai bine. Mi-a fost și la îndemână, trebuie să rescunosc, să găsesc insectele, asta pentru că ador să stau în natură”, ne spune Florentina descriind primele cochetări cu acest gen fotografic.

Iar acum, după câțiva ani, pasiunea a ajuns la alt nivel. „Acum le văd, unora am început să le știu comportamentul, am ajuns să le iubesc și tind să cred că și ele mă iubesc pe mine, asta pentru că uneori îmi apar în cale fără să le caut”. Asta înseamnă să îți placă ceva și să pui mult suflet. „Într-o dimineață am găsit o omidă superbă ce mă aștepta pe ștergătorul mașinii”, completează Florentina justificând încă o dată relația cu natura.

Rugând-o să ne transmită un mesaj nouă, celor pasionați de macrofotografie, Florentina ne spune că e nevoie de „multă răbdare și practică, iar rezultatele vin fără să îți dai seama.”. Haideți să privim fotografiile și să așteptăm să vină cât mai repede primăvara! :-)

Pe Florentina Rafaila o puteți urmări pe blogul personal sau pe FacebookÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.