Adăugat pe 28 mai 2013 de Dragoș Asaftei in Fotoreportaje
 
 

25 de fotografii din al Doilea Război Mondial

Fotografii - Al Doilea Război Mondial
Fotografii - Al Doilea Război Mondial

Citeam astăzi pe The Atlantic că Armata Finlandiei SA-kuva a publicat online 160.000 de fotografii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 160.000 de fotografii. Un număr extrem, extrem de mare! Este un gest demn de apreciat și de luat ca model! Ar fi extrem de interesant ca fiecare forță militară din Europa sau din satele participante la cele două războaie mondiale să publice astfel de fotografii. Ele există cu siguranță. Poate ne-ar deschide și mai mult ochii și ne-ar face să conștientizăm mai bine ce înseamnă o astfel de perioadă pentru omenire.

Puteți vedea toate fotografiile pe site-ul oficial al armatei finlandeze, SA-kuva. Le puteți descărca și chiar publica acolo unde doriți, atât timp cât respectați termenii menționați (nu le utilizați fără a menționa sursa sau pentru a defăima anumite persoane). Iată, deci, 25 de fotografii din al Doilea Război Mondial. Toate sunt pline de durere, de emoție, de expresivitate, de amintiri care au avut puterea să schimbe destine și să lase răni în inimile multor persoane.

Care au fost fotografii?

Toate fotografiile au fost realizate de membrii ai Information Company. Începând cu 1941 numărul fotografilor a crescut, fiind trimiși astfel 150 de fotografi doar în prima linie, fiind cot la cot cu soldații care luptau în război. O parte din ei nu au supraviețuit războiului. Însă au lăsat în urma lor fotografii pline de amintiri. Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.