Adăugat pe 10 octombrie 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

35 de fotografii de la Salonul Auto București realizate cu iPhone 5S

Fotografii cu iPhone 5S la Salonul Auto București
Fotografii cu iPhone 5S la Salonul Auto București

Astăzi a luat startul o nouă ediție a Salonului Auto București. Pasionați într-o oarecare măsură și de mașini, dar și mai mult de fotografie, am dat o fugă să vedem despre ce e vorba. Am luat cu noi și noul iPhone 5S pe care l-am primit de la Koyos să îl testăm zilele acestea. :-)

Fotografiatul mașinilor expuse a fost un test foarte potrivit pentru camera foto a telefonului. Au fost tot felul de reflexii, lumini artificiale de diferite temperaturi de culoare și diferențe mari de expuneri într anumite părți salonului și altele. Aveam într-un loc albul unei mașini care era ars de lumina reflectoarelor, iar în altul negrul subexpus al altei mașini.

Contraste și reflexii, aș putea rezuma în două cuvinte. Despre asta a fost vorba în testul de azi. Iar camera telefonului s-a descurcat tare bine. Deși erau foarte multe surse de iluminare lens flare-ul n-a fost deloc prezent în fotografii. Un lucru interesant de altfel pentru că îl văzusem totuși prezent la anumite fotografii pe care le realizasem seara. Nu foarte evident, dar el era totuși acolo. Aici însă a dispărut în totalitate, fapt care n-a putut decât să mă bucure.

Iar ca o paranteză, surpriza salonului a fost noul Peugeot 308 care arată foarteeee bine atât la interior, cât și la exterior. Haideți să vedem câteva cadre cu noul model de care vă povesteam. El acum a fost adus în avampremieră în România. Urmează să se lanseze oficial. :-) 

Și acum haideți să vedem câteva cadre generale din tot salonul, cam micuț ce-i drept, dar plăcut de privit. Ca o concluzie, și acest test a fost trecut cu brio de camera lui iPhone 5S. Se descurcă bine cu contrastele puternice și cu fotografierea suprafețelor foarte lucioase. Mai rămâne să-l testăm în condiții normale. Dar acolo nu prea vedem șanse să întâlnim foarte mari probleme. :-) Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.