Adăugat pe 23 august 2013 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

50 de fotografii din Amsterdam realizate cu Canon 6D și 40mm f/2.8

Fotografii din Amsterdam cu Canon 6D
Fotografii din Amsterdam cu Canon 6D

Vă spuneam zilele trecute că noul Canon 6D a ajuns la ochii noștri pentru testare alături de obiectivul 40mm f/2.8, un obiectiv extrem de mic care contribuie la realizarea unui kit potrivit pentru călătorii. Ați văzut primele fotografii pe care le-am realizat cu acest kit, nu? E vorba de cele 25 de fotografii de pe canalele din Amsterdam.

De această dată vă vom arăta 50 de fotografii pe care le-am realizat în cele trei zile pe care le-am petrecut în Amsterdam. Călătoria de trei zile în Amsterdam a fost câștigată în urma unui concurs organizat de KLM România. Ne-a fost ușor să studiem comportamentul aparatului, mai ales că am fotografiat cu un singur obiectiv și nu apăreau mai multe variabile.

Despre obiectivul pancake numai de bine. E sharp întotdeauna și scoate culorile într-un mod foarte plăcut. Parcă rezoluția este puțin cam mică uneori, dar asta se observă doar la nivelul detaliilor și doar atunci când sunt mărite destul de mult.

Canon 6D s-a descurcat bine în totate situațiile în care l-am pus. Am observat că stă bine la reproducerea culorilor, mai ales în lumină naturală. În muzee, spre exemplu, în lumina diferitelor becuri, existau mici variații față de culorile originale ale tablourilor. Desigur, acest fapt e cauzat și de utilizarea balansului de alb pe modul automat, însă tocmai acesta a fost testul. Variațiile sunt mici și insesizabile, iar pe lumină naturală, așa cum ziceam, culorile se văd excelent.

Vom reveni săptămâna viitoare cu un review complet al aparatului! Haideți să trecem acum prin cele 50 de fotografii realizate în Amsterdam.

Cadre generale – Amsterdam

 

Muzeul Național – Rijksmuseum

 

Muzeul Van Gogh

 

Grădina Zoologică Artis

 

Fotografii de stradă

 

Vondelpark

 

Marea Nordului

 Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.