Adăugat pe 19 noiembrie 2012 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

75 de milioane – acesta este numărul de obiective Nikon produse

75-milioane-obiective-nikon
75-milioane-obiective-nikon

Luna noiembrie a acestui an vine cu o nouă veste îmbucurătoare pentru brandul japonez. Nikon a anunțat atingerea cifrei de 75 de milioane de obiective produse. Conform ultimelor date, înțelegem că în ultimele șase luni s-au produs circa 5 milioane de obiective (în luna mai a acestui an brandul atinsese 70 de milioane de obiective produse). E un număr surprinzător de mare care nu poate decât să dovedească faptul că piața foto a obiectivelor și, implicit, a D-SLR-urilor este într-o continuă evoluție. Dacă până acum câțiva ani vedeam foarte puține persoane cu un D-SLR, acum vedem relativ puține persoane care să nu aibă un astfel de aparat.

Ce a adus nou Nikon în ultimul an?

5 obiective au fost cele care au definit anul acesta lansările gamei Nikon. În primul rând au fost două obiective all-around, unul dedicat formatului full-frame, iar altul celui DX. Este vorba despre Nikon AF-S 24-85mm f/3.5-4.5 G VR (FX) și Nikon AF-S 18-300mm f/3.5-5.6 G VR (FX). Cel din urmă s-a poziționat a fi unul dintre acele obiective capabile să înlocuiască un echipament întreg. Oferind un zoom de 16,7x și o plajă focală care pornește de la 18mm, obiectivul are capacitatea de a surprinde majoritatea situațiilor.

În cea de a doua parte a anului brandul a venit cu o surpriză. Nikon AF-S 70-200mm f/4 G VRobiectivul lansat în octombrie, a fost unul dintre cele mai așteptate de o mare parte din utilizatori. La un preț mult mai mic de cel al fratelui său mai mare, Nikon AF-S 70-200mm f/2.8G VR, noul obiectiv devine o alternativă demnă de luat în considerare și perfect adaptabilă pentru evenimente, natură sau, de ce nu, evenimente sportive.

Totodată, în aceeași perioadă, pentru segmentul aparatelor mirrorless din gama Nikon 1, au fost lansate obiectivele Nikon 18.5mm f/1.8 și Nikon 11-27.5mm f/3.5-5.6, obiective menite să ofere utilizatorilor un obiectiv luminos și unul de zoom standard capabile să se plieze pe o mare parte din situații.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.