Adăugat pe 4 octombrie 2013 de Dragoș Asaftei in Fotoreportaje
 
 

Portretul României publicat în Time

A portrait of Romania
A portrait of Romania

În ultimii doi ani fotograful Tamas Dezso, un fotograf în vârstă de 35 de ani și care locuiește în Budapeste, a urmărit diverse zone din România, cu scopul de a realiza un fotoreportaj care să scoată în evidență tranziția țării de la perioada comunismului la cea care a venit imediat după, cea în care trăim.

A denumit tot acest proiect „Untouched: A portrait of Romania”. A mai folosit cuvântul untouched pentru a descrie tot ce a găsit în țara noastră. Și a ales acest cuvânt pentru că totul i s-a părut, într-o oarecare măsură, necontaminat. Spune că a găsit oameni sinceri și naturali, oameni cu care a putut stabili o anumită legătură pentru a-i fotografia. Acesta a fost motivul pentru care s-a întors de mai multe ori în România.

În cele din urmă a realizat un proiect extrem de frumos care prezintă portretul României într-un mod extrem de expresiv. Indiferent că recunoaștem sau nu, în fotografiile sale sunt surprinse câteva dintre valorile noastre, valori de care ar trebui să fim mândri. Sau măcar să le recunoaștem.

Oare de ce nu vedem mai multe astfel de fotoreportaje? Oare de ce nu ne încumetăm chiar noi să le facem? N-ar trebui să ne fie rușine cu asta. :-)

Puteți vedea toate fotografiile în articol de pe Lightbox: Time, o rubrică celebră care adună cele mai expresive povești transmise prin fotgografii.

A portrait of Romania

A portrait of RomaniaÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei