Adăugat pe 29 mai 2014 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Albumul „Familie”: Povești de viață despre firescul și frumusețea diversității umane

Familie. Family, Photographs and Stories from five Romanian families
Familie. Family, Photographs and Stories from five Romanian families

De prea multe ori vedem în persoanele cu nevoi speciale doar ceea ce nu sunt în stare să facă, lipsurile și dizabilitățile. Asta, ignorând potențialul pe care-l au, capacitatea extraordinară de învățare și ambiția. De prea multe ori, prejudecățile ne determină să confundăm firescul diversității dintre oameni cu diferența stigmatizantă, etichetându-ne semenii cu o ignoranță ce nu face decât să ne depărteze unii de alții. Albumul “Familie” prezintă imagini și povești de viață despre firescul și frumusețea diversității umane.” declară Ștefan Dărăbuș, Director Național HHC România.

Privim în jur și vedem inevitabil persoane cu nevoi speciale. Uneori ne grăbim să judecăm, să punem etichete și apoi să mergem mai departe. Dar dacă privim cu atenție situația se schimbă.

Fundațiile Hope and Homes for Children România și Comber din Irlanda lansează luni, 2 iunie, la ora 15,30 la Parlamentul României, albumul “Familie. Family, Photographs and Stories from five Romanian families”, creat de fotograful irlandez Maurice Gunning şi de psihologul Triona Collins, voluntar al Fundației Comber.

Albumul “Familie” este o colecție de fotografii și povești despre câțiva copii cu dizabilități din România. Surprinse în lucrările fotografului Maurice Gunning, familiile acestor copii speciali ni se dezvăluie într-o lumină caldă și nouă.

Autorii aruncă o privire plină de sensibilitate în viața de zi cu zi a copiilor cu dizabilități. Într-adevăr o inspirație pentru orice familie care are în îngrijire un om cu astfel de probleme, albumul este un simbol al nevoii acestora de sprijin pentru a rămâne împreună, încurajând o atitudine cât mai deschisă față de persoanele cu dizabilități.

Haideți să privim și câteva fotografii din interiorul albumului. Este o inițiativă care merită toată atenția. Nu sunt imagini pe care le vezi în fiecare zi. Nu sunt povești pe care le auzi oricum. Sunt frânturi pline de mesaj din viața sufletelor fotografiate.

Familie. Family, Photographs and Stories from five Romanian families Familie. Family, Photographs and Stories from five Romanian familiesÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.