LOADING

Type to search

America fotografiată din avion în anii ’50

dragosasaftei 5 years ago

Rubrica Life a cotidianului TIME ne-a obișnuit cu galerii minunate de fotografii, majoritatea povestind atmosfera anilor care au trecut, dar care au lăsat în urmă o adevărată istorie. De această dată vă prezentăm o galerie aparte. E vorba de fotografii realizate din avion de deasupra Americii în anii ’50, perioadă în care se construiau o mare parte din clădirile renumite de astăzi.

Haideți să vedem cum arăta America în acea perioadă fotografiată din avion! Suntem tare curioși să aflăm cum au fost realizate fotografiile. Pe film, bineînțeles, însă nu a fost un lucru ușor, suntem convinși. Iar calitatea lor nu lasă deloc de dorit, semn că fotograful, Margaret Bourke-White, a fost unul de excepție!

Margaret Bourke-White a călătorit începând cu primăvara anului 1952 pe teritoriul Americii, fotografiind cele mai frumoase zone din elicopter și surprinzând perspective greu accesibile oamenilor de rând în acea perioadă. Iată America de sus! În anii ’50! 🙂

Toate fotografiile le puteți vedea în cadrul articolului Air America: Picturing the US from Above

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

 1. Abbys 19 June 2013

  Interesante fotografiile !!! Si foarte surprinzatoare unghiurile de fotografiere alese !!! Adevarata arta tinand cont ca nu se puteau verifica imaginile surprinse !!! Cu deosebit respect Abbys.

  Reply
 2. Goean Andrei 20 June 2013

  In anii ’50 sa faci asemenea fotografii, nu-i putin lucru. Margaret Bourke-White trebuie tinut minte.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 20 June 2013

   Exact, asta spunem si noi! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *