Adăugat pe 19 iunie 2013 de Dragoș Asaftei in Fotoreportaje
 
 

America fotografiată din avion în anii ’50

America fotografiată din avion
America fotografiată din avion

Rubrica Life a cotidianului TIME ne-a obișnuit cu galerii minunate de fotografii, majoritatea povestind atmosfera anilor care au trecut, dar care au lăsat în urmă o adevărată istorie. De această dată vă prezentăm o galerie aparte. E vorba de fotografii realizate din avion de deasupra Americii în anii ’50, perioadă în care se construiau o mare parte din clădirile renumite de astăzi.

Haideți să vedem cum arăta America în acea perioadă fotografiată din avion! Suntem tare curioși să aflăm cum au fost realizate fotografiile. Pe film, bineînțeles, însă nu a fost un lucru ușor, suntem convinși. Iar calitatea lor nu lasă deloc de dorit, semn că fotograful, Margaret Bourke-White, a fost unul de excepție!

Margaret Bourke-White a călătorit începând cu primăvara anului 1952 pe teritoriul Americii, fotografiind cele mai frumoase zone din elicopter și surprinzând perspective greu accesibile oamenilor de rând în acea perioadă. Iată America de sus! În anii ’50! :-)

Toate fotografiile le puteți vedea în cadrul articolului Air America: Picturing the US from AboveÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.