LOADING

Type to search

Arată-ne România ta de 10!

dragosasaftei 4 years ago

Îmi aduc aminte cum în acest an sau anul trecut am văzut la World Press Photo că una dintre fotografiile câștigătoare era făcută la noi în țară de un străin. Era fascinat de modul în care oamenii de la țară își luau masa pe câmp. Făcuse o serie foarte bună de fotografii cu ei și așa a reușit să câștige unul dintre premii la categoria de fotoreportaj, dacă țin bine minte.

Iată cum a reușit să găsească imaginea de 10 într-un peisaj poate banal pentru noi, cu care toți suntem obișnuiți și pe care-l știm ca atare de mult timp.

Totuși sunt convins că fiecare dintre noi avem astfel de fotografii. Avem fotografii cu peisaje din România, cu oameni ca ei, plini de autenticitate, care duc tradițiile mai departe. Știm locuri și oameni care ne inspiră. Și avem și fotografii care să arate asta. Tocmai de aceea următoarea provocare ar trebui să trezească mândrie în fiecare dintre noi.

România de 10 – Oameni și locuri în fotografii!

Proiectul România de 10 inițiat de OMV Petrom are exact acest scop, identificarea locurilor care-ți taie răsuflarea de la noi din țară și a oamenilor care te inspiră, oamenilor de nota 10.

Și putem contribui fiecare dintre noi în acest proiect. Ba chiar 10 dintre cele mai bune fotografii vor fi prezentate într-o expoziție anul viitor în București. Tot ce trebuie să facem e să intrăm în aplicația România de 10 și să înscriem o fotografie reprezentativă. Dacă în fotografiem găsim și un „1”, „0” ori un „10” complet format natural, cu atât mai bine.

După ce urcăm fotografia putem adăuga și cealaltă cifră (dacă lipsește) și forma numărul 10. Așa va lua naștere România mea, a ta, a prietenilor tăi, a părinților tăi, a celor din jur. România noastră de 10!

Până acum s-au încărcat câteva fotografii tare frumoase. Majoritatea peisaje. Dar sunt convins că își au locul și portrete autentice, cadre din reportaje cu meșteșugari ori chipuri zâmbitoare. Variante sunt o infinitate și sunt convins că fiecare dintre noi avem făcută o astfel de fotografie. Trebuie doar încărcată în aplicație și arătată mai departe.

Iată câteva exemple de fotografii pe care le-ați putea înscrie. 🙂

Înscrie și tu o fotografie cu România ta de 10!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *