Adăugat pe 4 aprilie 2015 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Atelier foto în Poiana Mărului în perioada 30 aprilie – 3 mai

Atelier Poiana Marului
Atelier Poiana Marului

Cristina ȚintăAndrei Baciu și Dorin Bofan vă invită la o călătorie mai diferită de 1 mai. În perioada 30 aprilie – 3 mai vă așteaptă la atelierul foto din Poiana Mărului, locul potrivit pentru fotografiatul unor peisaje minunate, mai ales în această perioadă a anului.

Taxa de participare este de 790 de lei și include cazarea, toate mesele, prezentările lectorilor, sfătuirea și îndrumarea pe teren, sesiuni de feedback și un exemplar al cărții „De ce fotografia?” publicată de cei trei fotografi. Mai multe detalii despre atelier și înscriere găsiți aici.

Se-anunță treabă faină! :-)

Dacă am întrebat „De ce fotografia?”, acum trebuie să şi răspundem! Două sunt, dragi prieteni întru ale luminii, premizele întâlnirii pe care avem bucuria să v-o propunem.O dată, că fotografia nu înseamnă doar momentul apasării pe buton, ci întreaga experienţă care te duce acolo şi, de acolo, încă mai departe. Pare că acest mijloc de exprimare vizuală e despre oameni (în frunte cu cel ce apasă butonul şi cu cel ce priveşte apoi imaginea), animale, copaci, ape, lumină, lumini şi obiecte.

Şi aşa şi este, dar nu în felul strict descriptiv şi mecanic pe care l-am bănui de la depărtare.În al doilea rând, socotim că funcţia de căpătâi a oricărei întâlniri de genul acesteia nu este aceea de a oferi răspunsuri prefabricate mecanic ori magnific de inutile teorii sforăitoare. Nu, ci, mai degrabă, ea este aceea de a stimula acele izvoare mirabile ce abia aşteaptă, în fiecare dintre noi, să fie eliberate din robia prea multor servituţi cotidiene. Căci, cine ştie?, dacă prin fotografie ne reînvăţăm de fapt să privim, poate, prin aceasta, ne cresc şansele de a deveni, da, noi înşine.”, povestesc Cristina, Andrei și Dorin.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.