Adăugat pe 17 martie 2015 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Auraș Mihaiu câștigă Romanian National Award la Sony World Photo 2015

Auras Mihaiu, Winner, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards
Auras Mihaiu, Winner, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

În urmă cu câteva momente au fost anunțați câștigătorii fiecărei țări înscrise la Sony World Photography Awards 2015.  În acest an peste 177.000 de fotografii s-au înscris în total în această competiție. Ar fi interesant să aflăm și câte imagini au fost trimise din România. Lista celor mai bune fotografii, intrate în finală, a fost anunțată acum câteva sătpămâni, pe 24 februarie, urmând ca în curând să aflăm și câștigătorii fiecărei categorii.

Dar până atunci avem vestea de care vă spuneam la începutul articolului. Organizatorii au ales cele mai bune trei fotografii înscrise de fiecare țară la categoria Open, câștigătorul primului loc fiind premiat cu un aparat foto mirrorless Sony A7. 54 de astfel de premii sunt date, câte unul pentru fiecare dintre cele 54 de țări înscrise în competiție.

Cea mai bună fotografie trimisă din România îi aparține lui Auraș Mihaiu

Fotografia a fost înscrisă de Auraș Mihaiu a fost aleasă drept cea mai bună dintre cele înscrise de români la categoriile Open ale competiției. Fotografia descrie, așa cum zice Auraș, „Moment surprins la stână când proprietarii își caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpanul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele și definitivează înțelegerea.

Imaginea înscrisă de Auraș va fi expusă în Londra, la Somerset House, în cadrul vernisajului dedicat evenimentului din perioada 24 aprilie – 10 mai 2015.

Auraș Mihaiu este un tânăr fotograf din județul Buzău, fiind în prezent student la Marketing în cadrul Universității Transilvania. Îl puteți urmări pe pagina sa de Facebook, Leytto Photography, sau pe site-ul personal, auraș.mihaiu.ro. Felicitări, Auraș!

Fotografia este făcută la sfârștiul lunii Septembrie 2013 în cadrul unui workshop cu Sorin Onișor din județul Buzău, mai exact în satul Mușcelul Cărămănesc, comuna Colți. După ce am surprins răsăritul, Sorin a dat prin stație să venim după deal ca să vedem ceva frumos și a fost splendid, ne uitam ca la spectacol. Am ales fotografia aceasta pentru că e mai aproape de sufletul meu și are o încărcătură specială. Se pare că am avut intuiție bună.”, ne povestește Auraș.

Auras Mihaiu, Winner, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Următoarele două locuri fruntașe ale celor mai bune fotografii înscrise de români la categoria Open aparțin, în ordinea clasamentului, fotografilor Ionuț Hrenciuc (locul al II-lea)Luiza Boldeanu și Tina Obreja (locul al III-lea). Felicitări!

Locul al II-lea – Fotografia realizată de Ionuț Hrenciuc

Ionut Hrenciuc, 2nd place, Romania, National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Locul al III-lea – Fotografia realizată de Luiza Boldeanu și Tina Obreja

Part of Identities projectÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.