LOADING

Type to search

Bucharest Photo Week: Festivalul internațional de fotografie din capitală (7-16 septembrie)

dragosasaftei 3 years ago

Bucharest Photo Week este primul festival internațional de fotografie găzduit de capitala României, aflat deja la a doua ediție, conceput pe ideea de festival urban și este organizat de Grupul Filos.

Tema ediției din acest an – travel – a fost aleasă tocmai din dorința de a da un plus de universalitate fotografiei ca mod de exprimare, dimensiune ce nu cunoaște granițe de limbă, naționalitate sau cultură. Îmbinarea celor două pasiuni – fotografia și călătoria – a dat dintotdeauna naștere unor mărturii documentare sau unor opere de artă pură, din zone diverse, de la fotografia din zonele de conflict până la fotografia de wildlife.

Invitații ediției de față acoperă zone vaste de pe mai multe continente, de la tărâmul de poveste al Islandei până la puțin exploratul Myanmar, de la colorata Cuba până în Canada sălbatică sau chiar la Polul Nord, având ca formă de exprimare culturală proiecte ce tratează ca subiect peisajul, fotografia de stradă, fotografia socială, fotografia de portret dar și altele.

Mai multe spații expoziționale, un număr sporit de evenimente susținute de invitați speciali din nouă țări sunt premisele unei ediții care sperăm că va răspunde așteptărilor celor care văd în demersul nostru o bună ocazie de a vedea lumea largă și de a învăța cum aceasta poate fi surprinsă prin ochii digitali ai camerelor foto.

În acest an, la București, poate fi admirată, de asemenea, o selecție importantă de fotografii ce aparțin celei mai mari competiții internaționale de fotografie Sony World Photography Awards.

Vor fi peste 45 de evenimente iar o parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week din ultimele zile de festival sunt incluse și în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român.

Invitații speciali ai ediției sunt:

Aaron Draper (S.U.A), Troy Moth (Canada), Rogelio Cuéllar (Mexic), Natalia Ciobanu (Rep. Moldova), Miguel Sanchez și Nuria Teson (Spania), Tamara Robeer (Olanda), Jacek Konieczny (Polonia) și Ivan Bogdan (Ucraina)

Așadar, ne vedem în această perioadă la Bucharest Photo Week? Urmăriți pagina de Facebook a festivalului ca să fiți la curent cu workshop-urile și evenimentele anunțate. 🙂

Bucharest Photo Week: Festivalul internațional de fotografie din capitală (7-16 septembrie)

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *