Adăugat pe 2 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Bumbata, fotoreportaj într-o închisoare timp de 8 ani

Bumbata - Cosmin Bumbuț
Bumbata - Cosmin Bumbuț

Pe Cosmin Bumbuț îl știți cu siguranță. Este unul dintre cei mai renumiți fotografi români, unul dintre cei care a reușit prin fotografiile sale să ne aducă aproape scene, momente și oameni la care noi n-am fi putut ajunge. În urmă cu 8 ani Cosmin Bumbuț începea un nou proiect fotografic, cel mai lung al său, Bumbata, însemând pușcărie în argoul deținuților.

Începând cu anul 2005, când a pășit pentru prima oară în închisoare, a fotografiat deținuții în toate ipostazele în care îi aduce regimul în care trăiau. Pentru a le câștiga încrederea și a-l lăsa să se apropie de ei, Cosmin s-a hotărât să le trimită fotografiile cu ei rudelor apropiate, acest fapt ajutându-l să se integreze mult mai ușor.

Și au început să apară rezultatele. Peste 15.000 de fotografii care acum trebuiau puse cap la cap, ca într-o poveste. Și aici au intervenit scrierile deținuților. Poveștile, poeziile, scrisorile pe care le trimiteau, toate au contribuit la construirea firului narativ ajutând la închegarea acestei cărți, Bumbataun album care cuprinde circa 200 de fotografii, un fotoreportaj întreg despre o lume aparte.

Proiectul are acum nevoie de susținerea noastră pentru a face pasul următor și a tipări cartea într-un tiraj de 1.000 de exemplare. Dacă doriți să contribuiți o puteți face intrând pe pagina proiectului – Bumbata – crestemidei.roÎntre timp uitați un film care descrie cel mai bine proiectul. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.