Adăugat pe 14 mai 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Două noi obiective Canon: 16-35mm f/4L și 10-18mm f/4.5-5.6

Două noi obiective Canon
Două noi obiective Canon

Canon a lansat ieri, pe 13 mai 2014, două noi obiective. Se pare că ziua de marți 13 n-a fost una cu ghinion pentru ei. Noile obiective sunt wide, primul fiind dedicat sistemului full-frame, al doilea celui crop, APS-C. Ambele obiective vor fi disponibile la vânzare începând cu luna iunie.

Canon 16-35mm f/4L IS USM

(L – obiectiv profesional, IS – sistem de stabilizare a imaginii, USM – motor ultrasonic de focalizare)

Obiectivul este unul wide, dedicat sistemului full-frame, în special D-SLR-urilor din noua generație. Corpul compact al obiectivului îl face să se potrivească bine cu un Canon 6D, spre exemplu, full-frame-ul compact al brandului.

Canon 16-35mm f/4L IS USM are un sistem de stabilizare încorporat (care salvează 4 trepte de expunere) controlat de un procesor care face diferența între fotografii statice și panning-uri, coordonând întreg ansamblul în așa fel încât să ofere rezultatele cele mai bun.

Obiectivul are diafragma maximă constantă de f/4, diafragma minimă de f/22, este construit din 16 elemente în 12 grupuri, iar distanța minimă de focalizare este de 28 de centimetri. Montura obiectivului este izolată cu o garnitură care împiedică pătrunderea picăturilor de apă sau a prafului. Diametrul lentilei frontale este de 77 de milimetri, iar greutatea obiectivului este de 615 grame.

Obiectivul va fi disponibil începând cu luna iunie și va costa aproximativ 8.500 de lei.

Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Canon 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

(IS – sistem de stabilizare a imaginii, STM – Stepper Motor, focalizare se face mai silențios pentru a evita sunetele din timpul filmării)

Cel de-al doilea obiectiv este unul ultrawide pentru formatul crop, APS-C. Obiectivul vine cu un sistem de stabilizare încorporat (salvează tot 4 trepte de expunere) și un sistem de focalizate STM creat pentru a reduce sunetele din timpul filmării.

Canon 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM este construit din 14 elemente în 11 grupuri, focalizarea se face intern, iar distanța minimă de focalizare este de 22 de centimetri. Obiectivul are greutatea de 240 de grame, iar diametrul elementului frontal este de 67 de milimetri. 

Obiectivul va fi disponibil începând c luna iunie și va costa aproximativ 2.300 de lei.

Canon EF-S 10-18mm f/4.5–5.6 IS STM



Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.