Adăugat pe 27 martie 2015 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Canon, lider pe piața D-SLR-urilor pentru al 12-lea an consecutiv

Canon 7D Mark II + 24-105
Canon 7D Mark II + 24-105

Canon a anunțat astăzi sărbătorirea a celui de-al 12-lea an în care este lider pe piața globală a D-SLR-urilor. Totul începea în 2003 prin lansarea D-SLR-ului entry-level performant la vremea respectivă, Canon 300D. Apoi pe parcursul anului au început să fie lansate noi serii de aparate reușind astfel să acopere toate segmentele de utilizatori. Printre seriile celebre sunt Canon 1D și 5D.

De curând Canon a mai avut o veste similară, anunțând producerea obiectivului cu numărul 100.000.000. În momentul de față gama de obiective Canon cuprinde 97 de modele, cel mai recent lansat fiind Canon 11-24mm f/4, grandangularul rectiliniar cu cel mai mare unghi de cuprindere pentru aparatele cu senzor full-frame.

Tot în acest an Canon a lansat și noile modele 5DS și 5DS R, D-SLR-uri din gama pro cu senzor de 50 de megapixeli. Confruntând anunțul cu statistica celor mai utilizate camere foto de pe Flickr, observăm cum Canon ocupă a doua poziție după Apple. Ținând cont de numărul mare de iPhone-uri din întreaga lume e-un rezultat bun pentru companie.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei