LOADING

Type to search

Ce aduce în plus sistemul Dual Pixel de pe Canon 70D

dragosasaftei 7 years ago

Vă anunțam în urmă cu două zile (n.r. 2 iulie 2013) de lansarea noului D-SLR Canon EOS 70DUna dintre principalele caracteristici pe care s-a pus accent în momentul lansării a fost sistemul de focalizare Dual Pixel, sistem care funcționează pe baza următorului principiu: în spatele fiecărui pixel de pe senzor există două fotodiode, ambele putând fi folosite independent și simultan pentru focalizarea subiectului. Este îmbunătățită astfel viteza și acuratețea focalizării în special în modul live view.

Poate vă veți întreba de ce este necesar acest lucru atunci când majoritatea celor care utilizează un D-SLR se folosesc de vizorul optic. În mare parte așa este. Citisem în urmă cu un an un studiu care arăta că doar 30% dintre cei care fotografiază cu un D-SLR se folosesc de liveview. Totuși, procentul este într-o mare creștere. De ce? Răsăpunsul este simplu. Filmarea cu D-SLR-ul a început să muște mult din piața video, motiv pentru care se cere îmbunătățirea tehnologiilor.

În momentul de față filmarea cu autofocus pe majoritatea D-SLR-urilor este greoaie. Sistemul dă multe erori, are o viteză mică și nu e tocmai ok, motiv pentru care se folosesc mult alte accesorii suplimentare pentru facilitarea focalizării manuale. Desigur, se vor folosi în continuare pentru filmările profesionale, dar totuși este necesară și facilitarea filmării pentru amatori și entuziaști.

Exact asta face sistemul Dual Pixel prezent pe noul Canon 70D. Haideți să vedem două filmulețe oficiale prezentate de Canon SUA și care evidențiază foarte bine caracteristicile noului sistem. Și iată și descrirerea oficială a companiei cu privire la noul sistem de focalizare. 🙂

Noul Canon Dual Pixel CMOS AF oferă performanţe rapide ale autofocusului în timpul fotografierii în mod Live View, claritate şi precizie în timpul înregistrării în format Full HD. Uşurează procesul de utilizare al celor care filmează făcând posibilă focalizarea precisă a subiecţilor în mişcare şi creând efecte de focus similare cu camerele video profesioniale. Tehnologia foloseşte o arhitectură CMOS avansată, care permite ca două fotodiode să fie montate pe fiecare pixel, ambele putând fi utilizate independent pentru autofocus sau pentru captarea imaginilor la calitate maximă, de fiecare dată.


Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei