LOADING

Type to search

Ce aduce nou iOS 7 pe partea de fotografie

dragosasaftei 7 years ago

Aseară Apple a anunțat la WWDC lansarea  unei noi versiuni a propriului sistem de operare pentru dispozitivele mobile, iOS 7Upgrade-ul vine cu un număr evident de schimbări, atât la nivelul interfaței, cât și la nivel funcțional. Au fost regândite multe dintre funcțiile telefonului, a fost redesenat aspectul și au fost introduse aspecte noi.

Toate schimbările le puteți vedea pe site-ul oficial Apple. Noi vrem să vă povestim însă despre noutățile care au apărut pe partea care ne interesează cel mai mult, cea legată de fotografie. În primul rând Apple a conștientizat puterea pe care o au rețelele de socializare bazate pe fotografii, în special Instagram-ul. Tendința introdusă de Instagram este din ce în ce mai evidentă, motiv pentru care iOS 7 aduce noi camere câteva feature-uri în concordanță cu ceea ce oferă și rețeaua de socializare.

Camera foto pe iOS 7 – Crop 1:1 și filtre in camera

Aplicația camerei foto de pe iOS 7 permite acum patru moduri de fotografiere by defaultstill, square, video şi panorama. Aşa cum aţi observat, funcţia square va permite realizarea fotografiilor în raport de 1:1 direct din cameră, facilitând astfel utilizarea lor pe Instagram, spre exemplu.

iOS 7 - Camera foto

iOS 7 - Camera foto

Mergând tot pe aceeași idee, iOS 7 vine și cu o serie de 8 filtre disponibile in camera, filtre care par, din demonstrațiile oficiale, să dea rezultate foarte, foarte bune, comparabile și net superioare cu cele ale altor softuri de postprocesare foto pe terminalele mobile.

iOS 7 - Camera foto - Fitrele „live”

Pe lângă aceste noutăți, camera foto vine și cu o mai bună organizare a fotografiilor. Soft-ul va grupa fotografiile în funcție de locul și data în care au fost realizate, totul realizându-se automat. De acum va fi mult mai ușor de navigat printre fotografii. Totodată, fotografiile și clipurile pot fi distribuite prietenilor prin iCloud.

iOS 7 - Organizarea fotografiilor

iOS 7 - Distribuirea fotografiilor prin iCloud

Suntem tare curioși să vedem noul iOS 7 în practică! Par foarte interesante noile feature-uri și să nu uităm că iPhone-ul este cea mai populară cameră foto din ultimii ani, motiv pentru care suntem convinși că programatorii Apple au investit suficient de mult în calitatea noului sistem. 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

  1. Andrei Pintica 11 June 2013

    Cu alte cuvinte, ai un instagram default din sistemul de operare al telefonului.

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 11 June 2013

      Sau noul iOS 7 este “Instagram ready”. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei