Adăugat pe 27 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Ce înseamnă pentru voi fotografia dusă la extrem

Fotografie dusă la extrem - Mustang Wanted
Fotografie dusă la extrem - Mustang Wanted

Ieri am avut ocazia de a găsi două serii de fotografii care m-au făcut să-mi pun această întrebare. Ce înseamnă, de fapt, fotografia dusă la extrem? Să însemne acele cadre pentru care ești dispus să riști totul? Să însemne acele clipe în care nu te mai poți gândi la nimic altceva decât la fotografiile pe care le realizezi? Să însemne acele momente când, fotografiind, îți pui fiața în pericol?

Cu siguranță fiecare dintre motivele de mai sus duc fotografia într-o parte extremă. Însă, în general, sunt inevitabile. Ajungi să nici nu îți dai seama că faci anumite lucruri pentru o fotografie și că, poate, te pui în pericol. Lucrurile astea nu mai contează atunci când știi că ești pe cale să faci o fotografie bună. Haideți să vă prezentăm două situații care vor redefini extremul. Asta e sigur! :)

Mustang Wanted – Suspendat pe clădirile din Moscova

Își spune Mustang Wanted și se pune în situații extreme penru a fi fotografiat. Ce-i drept fotografiile obținute sunt superbe și nemaintâlnite. Ce face el? Se urcă pe clădiri și stă în fel și fel de poziții pentru a fi fotografiat de partenerii săi. Și când zic poziții mă refer la situația în care se ține doar cu trei degete de marginea unei clădiri și el este suspendat, la propriu, în exteriorul ei.

Da. Exact. Veți vedea mai bine asta în fotografiile de mai jos. Toată seria și alte pățănii de-ale lui le puteți vedea pe site-ul oficial, Mustang WantedNoi am ales în continuare trei dintre cele mai extreme fotografii realizate. Apropo de înălțimi, mai țineți minte fotografia de la 800m de săptămâna trecută? :-)

Fotografie dusă la extrem - Mustang Wanted

Fotografie dusă la extrem - Mustang Wanted

Fotografie dusă la extrem - Mustang Wanted

Rușii care au escaladat Marea Piradmidă a lui Giza din Egipt

Care ar fi farmecul să vezi piramidele pur și simplu? Deja e ceva banal. Ce-ar fi să ne urcăm pe ele? Păi hai! Cam asta a fost discuția, credem, a celor trei prieteni ruși, Vitality Raskarov, Vadim Mahorov și Marat Dupri, care au riscat să fie arestați pentru a realiza o serie mai diferită de fotografii cu piramidele din Egipt.

S-au urcat pe Marea Piramidă a lui Giza, loc de pe care s-au simțit ca într-un studio foto. Și-au făcut fotografiile fără nicio problemă. Ce-i drept, rezultatele sunt minunate! Avem de a face, încă o dată, cu latura extremă a fotografiei. Dar, probabil (mai mult ca sigur), e acea latură care ne oferă nouă, tuturor celor pasionați de fotografie, curiozitatea, puterea și motivația de a face ceva diferit.

Toate fotografiile pe care le-au realizat de pe piramidă le puteți vedea pe Live Journal. Noi am ales, în continuare, câteva dintre fotografiile pe care le-au realizat cei trei. Sunt, cu siguranță, perspective diferite, interesante și spectaculoase! :-)

Pentru voi ce înseamnă fotografia dusă la extrem?

Fotografie dusă la extrem - Escaladarea piraamidelor din EgiptÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.