LOADING

Type to search

Ce zici de o tură foto pe Everest? Vezi câteva fotografii care te vor atrage!

dragosasaftei 3 years ago

Ai zice că-i complicat să ajungi pe Everest. Și este. Sau că nu prea ți se oferă șansa să faci asta. Și așa-i, într-o oarecare măsură. Dar am aflat de curând de o călătorie care te aduce aproape de Everest și-ți oferă șansa să faci câteva fotografii minunate în drumul spre cel mai înalt vârf din lume.

Drumul de poveste către Everest, everSTory, începe pe 6 mai și ține până pe 23. Sunt 18 zile care or să te poarte pe un traseu cum vezi în cele mai frumoase fotografii oferindu-ți șansa să le faci chiar tu și să trăiești o experiență inedită. Costin Miu, responsabil de acest tur, spune că nu ai nevoie de pregătire montană specifică și că e suficient doar să fii într-o formă fizică suficient cât să îți ofere rezistența de care ai nevoie să parcurgi un astfel de traseu.

”Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut, cel mai greu și cel mai frumos trek din lume. Torente traversate pe poduri suspendate, văi spectaculoase între versanții munților de peste 7000 de metri, mănăstiri budhiste și temple hinduse și, peste toate, experiența personală specială a trekingului la altitudine fac din Everest Base Camp Trek un must do pentru căutătorii de aventură, fotografie și experiențe culturale inedite. Aeroportul din Lukla, pitorescul oraș Namche Bazaar, liniștea mănăstirii de la Tengboche, spectacolul piramidei lui Ama Dablam, vârful supranumit Matterhorn-ul din Himalaya, sau energia fantastică a sanctuarului de la 4800m sunt doar câteva dintre poveștile  drumului din Kathmandu  spre Everest Base Camp”, spune Costin.

Dificil, deci, dar nu exagerat. Iar recompensa este pe măsură. Iar tot traseul, din București până la Everest Base Camp și înapoi o să îți ofere câteva amintiri minunate. Eu unul rămân cu turul ăsta în gând, pentru că nu am cum ajunge acum, însă cu siguranță am să îl fac atunci când prind momentul.

Mă uitam la câteva fotografii de pe acest itinerariu și m-au cam lăsat fără cuvinte. Iată-l pe câteva dintre ele.

Panoramic view of Mount Everest Range, Nepal by Maciej Bledowski on 500px.com

Tents in Everest Base Camp. by Maciej Bledowski on 500px.com

The final goodbye. by Fahad Mohammed on 500px.com
Mountain in the Night by Dewan Rai on 500px.com

Starry sky over Top of the World: Himalaya by Arsenii Gerasymenko on 500px.com

Top by Ratnakorn Piyasirisorost on 500px.com

Și câteva imagini făcute de Costin chiar în timpul turei spre Everest Base Camp. Mi-nu-na-te! 🙂 

Pornește în aventura spre Everest și întoarce-te cu cele mai faine fotografii!

Încă mai sunt câteva locuri libere pentru turul care începe pe 6 mai. Prețul pentru întreaga călătorie ajunge la 2.300 de euro și conține biletele de avion pe toate segmentele, cazarea, masa pe perioada trek-ului, serviciile de ghizi și porteri și taxa de acces în Parcul Național Everest. Dar mai multe detalii găsiți chiar la Costin Miu pe site.

Noi vă oferim ca bonus participarea GRATUITĂ la turele montane și antrenamentele pe stadion din cadrul programului Mont Blanc Challenge! Tot ce trebuie să faic e să menționezi codul „Kooperativa” la înscriere!

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

  1. Florin 5 June 2016

    Muntele a fost si v-a ramane alegerea potrivita pentru fotografii de peisaj deosebite!

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei