Adăugat pe 27 aprilie 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Cea mai bună cameră foto e cea pe care o ai cu tine

iPhone - cel mai popular aparat foto
iPhone - cel mai popular aparat foto

Asta spunea fotograful Chase Jarvis în urmă cu ceva timp. Și s-a dovedit că are foarte, foarte mare dreptate. Ieri, Apple a publicat o nouă reclamă pentru iPhone, reclamă care pune accent pe camera foto a telefonului. Care este legătură între cele două informații?

iPhone-ul a devenit cel mai popular aparat foto din ultima perioadă. De ce? Motivele sunt evidente. Camera telefonului este extrem de bună și oferă rezultate bune în majoritatea situațiilor. E rapidă. Are acel al șaselea simț care știe parcă ce ai vrea să obții. Iar iPhone-ul e unul dintre cele mai populare telefoane, fiind folosit de un număr extrem de mare de persoane.

Și ajungem astfel la sintagma de început. Cea mai bună cameră foto e cea pe care o ai cu tine! Așa a ajuns iPhone-ul să fie unul dintre cele mai populare aparate foto din lume. Dacă nu chiar cel mai popular.

Spre exemplu, pe Flickr – scriam în acest articol, primele poziții ale celor mai populare aparate foto (cu care s-au realizat cele mai multe fotografii) se află trei iPhone-uri – 4S, 4 și 5. Ceea ce înseamnă enorm de mult. Semn că Apple s-a poziționat extrem de bine pe piața foto prin iPhone. Haideți să vedem și reclama de care vorbeam.

Dacă vă pasionează subiectul, vă mai invităm să citiți și alte articole despre cum influențează telefoanele mobile, în general, piața foto.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.