Am testat:
 

Review: Cititor de carduri Lexar CFR1 USB 3.0

 
Lexar Professional Workflow CFR1 USB 3.0
Lexar Professional Workflow CFR1 USB 3.0
Lexar Professional Workflow CFR1 USB 3.0

 
De unde poate fi cumpărat
 

Cel mai mic preț: 110 lei Verifică prețul pe Amazon
 
Calitate/Construcție
10


 
Funcționalitate
10


 
Raport preț-calitate
10


 
Nota noastră
10
10/10


Nota cititorilor
468 note

 

Util pentru


Transfer de fotografii la viteze foarte mari.

Mai puțin util pentru


Cei care utilizează mai multe tipuri de carduri de memorie și au nevoie de un singur cititor.


Lexar CFR1 este un cititor de carduri USB 3.0 care permite transferul fotografiilor într-un timp foarte scurt. 2GB de fotografii pot fi transferați în mai puțin de 20 de secunde.
Review adăugat pe 5 noiembrie 2014 de

 
Citește review-ul complet
 
 

Au trecut deja mai bine de câteva luni de când caut un cititor de carduri Compact Flash USB 3.0 la noi în țară. Fie n-am mai prins pe stocuri modelele pe care le căutam, fie găseam doar unele care n-aveau recomandări prea bune din partea altor utilizatori. Vorbind despre asta cu Radu m-a întrebat de ce nu fac comanda de pe Amazon UK sau DE, că acolo sigur găsesc. Și tare bine mi-a picat recomandarea.

Am găsit destul de repede cititorul de carduri de care aveam nevoie. Ba chiar am găsit un model care încă n-ajunsese la noi în țară, dar care costă cât cititoarele obișnuite.

Lexar Professional Workflow CFR1 USB3.0 CF

Despre acest cititor de carduri e vorba. Denumirea „Professional Workflow” vine de la faptul că-l poți lega în serie alături de alte cititoare identice și poți copia simultan fotografiile de pe mai multe carduri. Probabil că e util în studiouri sau la trusturi de presă unde vin multe imagini.

Comanda am făcut-o de pe Amazon UK, știind că taxele vamale nu mai trebuie plătite, iar durata transportului nu e foarte mare. La fel de bine se poate comanda și de pe Amazon DE, Germania, ba chiar produsele să vină și mai repede. Probabil acesta este motivul pentru care cititorul mi-a ajuns în 4 zile, iar adresa expeditorului era din Germania.

Prețul cititorului pe Amazon este de 20 de lire, aproape 110 lei cu un calcul rapid. Cu tot cu transport (standard) am plătit în total 140 de lei, iar pachetul mi-a ajuns în 4 zile. Am comandat joi seara, iar luni primisem avizul în poștă ca să îl ridic. Cutia produsului era bine împachetată într-un pachet mai mare, era sigilată și n-am avut niciun fel de problemă.

lexar-workflow-cf-30-1

M-am bucurat mult atunci când am făcut prima probă și-am văzut diferența între el și modelul USB 2.0 pe care îl aveam înainte. Am făcut așadar câteva teste comparative, folosind 2 carduri de memorie de viteze diferite.

Test – 2GB de fișiere copiate de pe cardul de memorie pe SSD-ul laptop-ului

Diferența este vizibilă. Cu cel USB 3.0 am reușit să copiez de 9 ori mai repede acei 2GB de fotografii. Din 3 minute mi-au mai rămas 2 minute și 40 în care am deja timp să fac o selecție rapidă și să o trimit mai departe dacă este cazul.

Recomand un astfel de cititor tocmai pentru că-ți salvează timp. Iar asta se întâmplă la 2GB. Când copiezi 32GB lucrurile se schimbă, iar cele 3 minute pe un USB 2.0 devin aproape 40, pe când cele 20 de secunde de pe un USB 3.0 devin doar 4-5 minute. :-)

Lexar Professional Workflow CFR1 USB 3.0

Cititorul este disponibil și pentru carduri de memorie SD.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.


  1. Avatar of Andre
     
    10

    Pretul e pe masura dar si produsul iti da performante impresionante

Adaugă un comentariu

(necesar)