Adăugat pe 8 mai 2014 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Concurs: Câștigă cartea „Fotografia de portret” de Annabel Williams

Concurs: Câștigă cartea „Fotografia de portret”
Concurs: Câștigă cartea „Fotografia de portret”

Fotografiatul oamenilor poate fi una dintre cele mai mari bucurii pe care ți-o poate aduce fotografia. Fotografiind oamenii redai stări, redai emoții, rupi o frântură din viața lor și o transpui într-o fotografie. Aduci viața prin fotografii.

Totuși, fotografiatul oamenilor, fotografia de portret, nu-i chiar cea mai simplă latură a domeniului. De la primele contacte cu persoana pe care o fotografiezi și până la rezultatele finale sunt mulți pași și te poți împotmoli de multe lucruri. Ba lumina nu cade cum trebuie și ai nevoie de o completare, ba nu se potrivește decorul cu ideea pe care o ai în minte, ba nu reușești să scoți ochii în evidență și așa mai departe.

Astfel, în unele momente, o carte despre fotografia de portret ar putea fi foarte utilă. Chiar dacă nu neapărat pentru sfaturi, dar măcar pentru a vedea o altă abordare, un alt punct de vedere al unui subiect oarecum comun, în sensul că de fotografia de portret ne „lovim” cu toții. Totuși, așa cum ziceam, uneori te ajută să vezi și abordările altor persoane cu mai multă experiență.

Concurs: Câștigă cartea „Fotografia de portret” de Annabel Williams

RockFM prin campania„Give a book forward” ne-a ajutat în acest sens și ne-a oferit două exemplare ale cărții „Fotografia de portret” scrisă de Annabel Williams și publicată la Editura Litera. Ne-am gândit așadar să dăm cele două exemplare ale cărții la un concurs.

Ce trebuie să faceți?

  • Lăsați un comentariu (vă puteți folosi și de sistemul de comentarii prin Facebook) în care să povestiți despre principala problemă pe care ați întâmpinat-o atunci când ați făcut portrete(exemplu: „nu am reușit să reglez lumina”, „n-am știut cum să-i spun persoanei să stea” etc.)
  • Trimiteți comentariul până pe 13 mai.
  • Pe 14 mai alegem câștigătorii prin tragere la sorți pe random.org.

Așteptăm așadar răspunsurile voastre până pe 13 mai (inclusiv). Două dintre ele vor primi cartea de care povesteam mai sus. Mult succes! :-)

Concurs: Câștigă cartea „Fotografia de portret”Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.