LOADING

Type to search

Cosmin Bumbuț: Locul 1 la Sony World Photo Awards, fotografia de arhitectură

dragosasaftei 4 years ago

Iată că a sosit și momentul anunțării câștigătorilor Sony World Photography Awards 2015 la „Professional Competition”, moment care vine cu o veste bună petru noi. Cosmin Bumbuț, unul dintre finaliști, a fost anunțat câștigătorul categoriei fotografia de arhitectură!

După ce în 2013 Alecsandra Raluca Drăgoi era primul fotograf român care a câștigat un premiu în cadrul competiției, iar în 2014 Vlad Eftenie ducea bucuria mai departe fiind declarat câștigător la categoria Open, Low Light, și în acest an avem motiv să fim mândri datorită fotografiilor realizate de Cosmin Bumbuț.

Fotografiile pe care acesta le-a realizat fac parte din proiectul „Camera intimă”, al cărui scop era să evidențieze reforma începută în închisorile din România odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană în 2007. Fiecare deținut care era căsătorit ori se afla într-o relație primea atunci dreptul – o dată la trei luni – să primească o vizită de două ore într-o cameră privată. De asemenea, tot de atunci, dacă deținutul se căsătorea în penitenciar avea dreptul să petreacă 48 de ore cu perechea, iar vizitele conjugale puteau fi o dată pe lună în primul an de căsnicie.

Cosmin Bumbuț a început astfel din 2008 să fotografieze camerele intime, așa cum le-a denumit, din penitenciare, reușind să le surprindă imagini din toate cele 35 de închisori din România.

Imaginile, așa cum le veți putea vedea în continuare, au fost apreciate de juriu în defavoarea multor alte fotografii cu clădiri noi sau vechi, minunate din punct de vedere arhitectural. E încă o confirmarea că povestea și contextul pe care îl redai contribuie într-o mare măsură la impactul pe care ajung să îl aibă fotografiile.

Iată câteva dintre imaginile câștigătoare. Toată seria poate fi văzută pe worldphoto.org sau direct pe site-ul lui Cosmin, bumbutz.ro. Felicitări!!! 🙂

Cosmin Bumbuț: Locul 1 la Sony World Photo Awards, fotografia de arhitectură Cosmin Bumbuț: Locul 1 la Sony World Photo Awards, fotografia de arhitectură Cosmin Bumbuț: Locul 1 la Sony World Photo Awards, fotografia de arhitectură Cosmin Bumbuț: Locul 1 la Sony World Photo Awards, fotografia de arhitectură

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *