LOADING

Type to search

Cristina Munteanu preia pentru o săptămână contul de Instagram Guardian Cities

dragosasaftei 4 years ago

Cristina Munteanu – @crisam este unul dintre cei mai urmăriți români pe Instagram, adunând în jurul ei o comunitate de peste 80.000 de oameni. Deși e stabilită de câțiva ani în Bruxelles, printre fotografiile publicate de Cristina pe Instagram găsim și multe locuri din România. Ba chiar alături de alți opt instagrammeri a pornit proiectul Take me to Romania, arătându-le străinilor locuri frumoase din țara noastră.

Fotografiile frumoase pe care le face și modul în care își ține comunitatea aproape au dus-o la următorul nivel. Cristina preia pentru această săptămână contul de Instagram Guardian Cities, un proiect al cotidianului The Guardian al cărui scop este promovarea orașelor frumoase din jurul lumii. Timp de o săptămâna Cristina va fotografia orașul în care se află acum, Bruxelles, și va publica în numele contului de care vă povesteam.

La auzul veștii am întrebat-o pe Cristina cum a pornit totul și cum a primit vestea. „Pe la sfarsitul lunii august am primit un mail, total neasteptat, de la unul din editorii site-ului The Guardian’s Cities prin care ma invitau sa le preiau contul Instagram timp de o saptamana si sa prezint prin fotografii viziunea mea asupra orasului Bruxelles, in care locuiesc. Eu le urmaresc contul Instagram de ceva timp. Am aflat prima oara de contul lor la un instameet la care am participat in Londra in februarie 2014 – au facut ei atunci o mini-serie despre Londra vazuta de instagrammeri si au publicat si o fotografie de a mea. De atunci ii urmaresc zilnic si am descoperit prin fotografiile de pe contul lor foarte multe locuri noi sau aspecte originale din orase bine cunoscute, precum si instagrammeri foarte talentati. Am fost cu atat mai onorata cand m-au contactat si mi-au propus sa devin guest-editor pentru cateva zile!

Desigur, mi-ar fi placut tare mult sa pot prezenta mai degraba Bucurestiul, orasul meu natal. Asa ca le-am recomandat cativa instagrammeri locali, si sper ca in curand sa avem bucuria de a vedea si fotografii din capitala noastra pe pagina @guardiancities.

Dorind să aflăm apoi mai multe detalii despre cum urmează să fotografieze Bruxelles-ul în această săptămână, Cristina ne-a spus că ar de gând să se plimbe și să arate oamenilor orașul așa cum îl vede ea. „Mi-am propus să merg la plimbare zilele acestea, așa cum fac de obicei, și să încerc să surprind momente inedite, chiar dacă în locuri cunoscute – cum este de exemplu prima fotografie de la Mont des Arts pe care am postat-o pe contul @guardiancities. Am trecut și sâmbătă și duminică prin acel loc, care este una din atracțiile principale ale orașului.

Fotografiile făcute sâmbătă erau bune, dar parcă nu aveau nimic deosebit. A doua zi însă, am avut noroc, un grup de turiști pe biciclete s-au oprit să admire priveliștea asupra orașului. În plus, vremea superbă, o zi de toamnă caldă cu mult soare! Am făcut repede câteva fotografii, era ocazia perfectă pentru a surprinde popularitatea acestui loc! Pentru urmatoarele zile am pregătit deja câteva fotografii și am în plan câteva locuri mai puțin cunoscute. Aș vrea să pot arăta diversele fațete ale orașului de-a lungul acestei săptămâni – pentru că Bruxelles este un oraș foarte contrastant și cosmopolit, a cărui originalitate merită descoperită inclusiv dincolo de fațadele gotice sau cartierul instituțiilor europene cunoscute in toata lumea.

Felicitări, Cristina! Abia așteptăm să vedem următoarele fotografii pe care le vei publica! 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *