Adăugat pe 28 martie 2013 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Cum arată obturatorul unei camere foto

Cum arată obturatorul unei camere foto
Cum arată obturatorul unei camere foto

Obturatorul (shutter unit) este acea parte mecanică a aparatului de fotografiat care reglează timpul de expunere. Sau datorită căreia este alesă durata de timp în care lumina pătrunde pe senzor. Dacă timpul de expunere de 1/2s, adică jumătate de secundă, obturatorul se va deschide pentru jumătate de secundă lăsând lumina să părundă pe senzor.

Aceasa este piesa testată la un număr foarte mare de cicluri și care apare în specificațiile tehnice sub forma: obturator testat penru 100.000 de cicluri. Desigur, aceasta nu este o valoare maximă. Este o valoare testată și până la care este garantat faptul că acesta va funcționa fără probleme.

În imaginile de mai jos puteți vedea obturatorul unui Nikon D7000. Nu a cedat singur. A cedat în urma unui șoc destul de puternic, greu de reprodus în condiții obișnuite. A rezistat înainte la mai multe șocuri mici până în momentul în care… a simițit nevoia să ia o pauză. Iată, deci, cum arată obturatorul unei camere foto. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.