Adăugat pe 15 ianuarie 2013 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Cum arată Pământul din satelit?

nasa_pdf2
nasa_pdf2

Ei bine, cam așa. La sfârșitul anului trecut NASA a oferit publicului larg un ebook cu aproximativ 100 de fotografii cu pământul, realizate din satelit. E foarte interesant să vedem locuri pe care le știm deja (fie le-am vizitat, fie din documentare, fie din fotografii de la sol), dar dintr-o altă perspectivă, total diferit.

Dacă fotografiate din avion peisajele iau un alt aspect, fotografiate din satelit se transformă în total altceva. Se vede cum totul este desenat punctual, fiecare detaliu este unul semnificativ, iar Pământul este o adevărată măiestrie inginerească. Sunt fotografii pe care trebuie să le vedeți, vă vor face ziua mai frumoasă, cu siguranță!

Totodată este foarte interesant ce face NASA. În ultima perioadă s-a axat tot mai mult pe oferirea publicului larg a informațiilor sub formă de fotografii. Au realizat câteva experimente inedite. Un exemplu potrivit e acest timelapse de pe Stația Spațială Internațională. E o metodă excelentă de promovare, promovare prin satisfacerea unor curiozități!

Puteți descărca ebook-ul dând click pe fotografia de mai jos. O zi.. spațială să aveți! :-)

Ebook NASAÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.