LOADING

Type to search

Cum filmează Olympus OM-D?

dragosasaftei 6 years ago

Unul dintre mirrorless-urile cele mai interesante lansate în acest an este cu siguranță noul Olympus OM-D. Pe lângă faptul că se simte foarte bine în mână și se comportă tehnic așa cum o face un D-SLR de top, aparatul filmează surprinzător de bine. Pe mine unul m-a surprins. Știam de stabilizarea pe 5 axe, dar nu credeam că funcționează atât de bine.

Cum am filmat și ce am observat?

Am filmat în primul rând câteva scene la capătul tele al obiectivului, adică la 300mm în formatul real. Nu e ușor să obții cadre stabile, din mână, la această distanță focală. De asemenea, nu e ușor să filmezi stabil o scenă foarte dinamică fără echipamentul necesar. Cu OM-D am reușit. Și zic eu că foarte bine. Veți vedea în clipul de mai jos câteva secvențe în care am filmat niște veverițe și rațe sălbatice. La 300mm rezultatul este mai mult decât mulțumitor. Și da, stabilizarea funcționează excelent! Și funcția de urmărire automată a subiectului.

Bun. Am filmat și pe timp de noapte. De asemenea, n-am avut nicio problemă nici aici în privința stabilizării. Singurul lucru mai dificil a fost focalizarea. Bine, și din cauza faptului că era ceață aparatul focaliza cam greu, dar mi s-a părut totuși că, în lumină slabă, își găsește greuț un reper. Dar nu suficient de greu cât să te incomodeze sau deranjeze. Am mai observat un flickr, uneori, în situația în care apărea o sursă puternică de lumină în cadru. Dar, per total, filmează foarte bine și noaptea.

Înainte să vedeți filmul, gândiți-vă că în filmarea pe timp de zi am folosit ISO 800-1600, iar pe timp de noapte ISO 2500-3200. Nu e evident zgomotul, nu? 🙂

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *