Adăugat pe 8 decembrie 2012 de Dragoș Asaftei in Review
 
 

Cum filmează Olympus OM-D?

fotografii-olympus-om-d-produs-05
fotografii-olympus-om-d-produs-05

Unul dintre mirrorless-urile cele mai interesante lansate în acest an este cu siguranță noul Olympus OM-D. Pe lângă faptul că se simte foarte bine în mână și se comportă tehnic așa cum o face un D-SLR de top, aparatul filmează surprinzător de bine. Pe mine unul m-a surprins. Știam de stabilizarea pe 5 axe, dar nu credeam că funcționează atât de bine.

Cum am filmat și ce am observat?

Am filmat în primul rând câteva scene la capătul tele al obiectivului, adică la 300mm în formatul real. Nu e ușor să obții cadre stabile, din mână, la această distanță focală. De asemenea, nu e ușor să filmezi stabil o scenă foarte dinamică fără echipamentul necesar. Cu OM-D am reușit. Și zic eu că foarte bine. Veți vedea în clipul de mai jos câteva secvențe în care am filmat niște veverițe și rațe sălbatice. La 300mm rezultatul este mai mult decât mulțumitor. Și da, stabilizarea funcționează excelent! Și funcția de urmărire automată a subiectului.

Bun. Am filmat și pe timp de noapte. De asemenea, n-am avut nicio problemă nici aici în privința stabilizării. Singurul lucru mai dificil a fost focalizarea. Bine, și din cauza faptului că era ceață aparatul focaliza cam greu, dar mi s-a părut totuși că, în lumină slabă, își găsește greuț un reper. Dar nu suficient de greu cât să te incomodeze sau deranjeze. Am mai observat un flickr, uneori, în situația în care apărea o sursă puternică de lumină în cadru. Dar, per total, filmează foarte bine și noaptea.

Înainte să vedeți filmul, gândiți-vă că în filmarea pe timp de zi am folosit ISO 800-1600, iar pe timp de noapte ISO 2500-3200. Nu e evident zgomotul, nu? :)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.