Adăugat pe 8 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Sfaturi utile
 
 

Ce se întâmplă în interiorul unui obiectiv, cum funcționează

Cum funcționează un obiectiv
Cum funcționează un obiectiv

Am găsit aseară pe popphoto.com un clip care ni s-a părut extrem de interesant. La CES 2014 Canon a atras atenția participanților prin prezentarea prin demonstrații live a modului în care funcționează obiectivele.

Au luat trei obiective, le-au tăiat în secțiune orizontală sau verticală și le-au pus în funcțiune în așa fel încât fiecare dintre ele să prezinte modul în care se realizează în interiorul unui obiectiv anumite sarcini.

Cele trei scene pe care le veți găsi în clip sunt:

  • Focalizarea lină realizată de obiectivele Canon STM (Stepper Motor: funcție care asigură focalizarea lină și silențioasă);
  • Schimbarea valorilor diafragmei (de la f/1.8 când se deschide la f/22 când se închide);
  • Sistemul de stabilizare a imaginii Canon IS;

E o idee binevenită menită să ne ajute să înțelegem mai bine anumite lucruri care ni se par poate banale, cu care ne întâlnim foarte des, dar ale căror principii de funcționare poate nu le știm așa de bine. :-)Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.