LOADING

Type to search

Cum s-a comportat Sony Nex-6 în primele fotografii

dragosasaftei 6 years ago

Lasat la începutul toamnei anului trecut, Sony Nex-6 s-a poziționat drept un aparat foto mirrorless capabil să ofere rezultate bune în majoritatea condițiilor, mic și ușor de luat peste tot. Venind cu un obiectiv pe măsura dimensiunilor sale, Sony 16-50mm f/3.5-5.6, formează un kit pe care abia îl simți în geantă, dar pe care te poți baza oricând. Iată care ar fi specificațiilte tehnice ale aparatului.

Specificații tehnice – Sony Nex-6

  • Senzor APS-C de 16.7 megapixeli;
  • Filmare Full-HD cu până la 50fps;
  • Sensibilitate ISO cuprinsă între 100 și 25.600 (să știți că rezultatele sunt utilizabile chiar și la 6.400 din câte am observat);
  • Fotografiere în rafală cu până la 10 cadre pe secundă;
  • Sistem wireless încoporat;
  • Kit-ul este disponibil la F64 la prețul de 4.400 de lei.

Ce am observat până acum? Rămas cu un gust plăcut de la ultimul Nex testat, Sony Nex-5Ram avut deja un set de așteptări mai ridicate de la noul model. Și așteptările mi-au fost îndeplinite, ca să zic așa. Spre deosebire de 5R, pe Nex-6 este prezent și vizorul electronic. Devine util în multe situații.

Spre exemplu, pe lângă faptul că vedeți tot ceea ce ați vedea printr-un vizor normal, puteți să revedeți fotografiile, să măriți anumite zone, să umblați la meniu etc. Aveți întreg aparatul în acel vizor. Și am găsit util acest fapt.

Uneori, parcă, timpul de reacție la anumite comenzi (ieșirea din meniul de vizualizare a fotografiilor, ieșirea din meniul general) era cam lung. Nu deranjant, însă era mai lung. M-a deranjat însă faptul că în momentul în care schimbam modul de fotografiere (din Auto în M, spre exemplu) îmi apărea pe LCD căsuța de dialog care mă anunța că am trecut de la un mod la altul. Și nu dispărea până nu apăsam eu altă comandă. Poate se reglează acest lucru de undeva. Eu unul n-am găsit.

În rest, din primele fotografii pe care le-am realizat, am observat că e un aparat perfect pentru călătorii, perfect ca variantă de back-up și, de ce nu, fotografie documentară în momentul în care o cameră mai mare ar fi deranjantă pentru subiect. Vă invit să vedeți câteva peisaje pe care le-am realizat la Rezervația Naturală Comana de lângă București. 🙂

Fotografii cu Sony Nex-6 la Rezervația Comana

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *