Adăugat pe 19 august 2014 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Voi cum v-ați apucat de fotografie?

Ziua Fotografiei
Ziua Fotografiei

Astăzi este Ziua Fotografiei. Se împlinesc 175 de ani de când a luat naștere cuvântul „fotografie”. Acesta s-a auzit în 1839 pentru prima dată în această formă, deși primul instantaneu fusese realizat cu 13 ani mai devreme, în 1826.

Sunt peste 175 de ani de când exprimarea prin „simboluri vizuale” a mai căpătat o formă, pe lângă pictură, sculptură și așa mai departe. Pasionați de fotografie suntem din ce în ce mai mulți. Și ăsta-i un lucru bun. Contribuim împreună la dezvoltarea industriei, la stabilirea anumitor standarde și, bineînțeles, la evoluția fiecăruia dintre noi.

Dat fiind că azi e Ziua Fotografiei venim la voi cu o întrebare.

Voi cum v-ați apucat de fotografie?

Și ca să începem voi da eu startul.

Era în vara lui 2008 când făceam prima fotografie. Prima fotografie care mi-a rămas așa, întipărită acolo printre amintiri. Era august. Poate chiar aceeași perioadă a lunii ca acum. Luasem aparatul pe care-l foloseam și eu și părinții mei și am fotografiat un apus. Am declanșat întâmplător și mi-a plăcut ce-am văzut pe ecranul aparatului. Apoi am mai făcut o fotografie. Și încă una. Și tot așa.

Bineînțeles că apusul ieșise așa datorită faptului că era el în sine spectaculos. N-am făcut eu mare lucru. Însă mi-a plăcut ce-am reușit să obțin. Apoi am continuat să fotografiez în perioada ce-a urmat cam tot ce găseam. Flori, fluturi, gâze, peisaje, obiecte și așa mai departe.

Așa m-am apucat de fotografie. :-)

Povestea voastră cum sună? Voi cum v-ați apucat de fotografie?Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei