LOADING

Type to search

Descarcă gratuit programul de editare foto DxO Optics Pro 9

dragosasaftei 4 years ago

Am aflat de curând că programul de editare foto (inclusiv RAW) DxO Optics Pro 9 este dipsonibil gratuit. Astfel că până pe 31 august 2016 puteți primi o licență full, gratuit, de utilizare a unuia dintre cele mai bune soft-uri de editare foto.

DxO Optics Pro 9 este disponibil atât pentru Windows, cât și pentru Mac. Deși sunt diferențe considerabile între el și Lightroom, de exemplu, la rapiditate, DxO Optics rămâne în continuare un etalon în privința calității. Prin mâinile echipei DxOMark au trecut din 2002 până acum peste 9.000 de produse foto care au fost testate în cel mai mic detaliu.

Direct spus, ei dau tonul topurilor cu celor mai bune aparate foto ori obiective și servesc drept punct de referință pentru cele pasionații din domeniu.

Așadar, sunt convins că în soft-ul produs de ei, DxO Optics Pro, au introdus măcar puțin din avantajele pe care le-au obținut testând atâția ani aparatură foto. Mă refer la tot felul de parametri care s-ar putea adapta (ca să dea un randament mai bun) pe fiecare model de aparat foto ori obiectiv, așa cum sunt profilele pe care le are Lightroom-ul.

Eu zic că merită încercat DxO Optics Pro. Și, chiar dacă nu vă „câștigă”, cred că merită să-l țineți la îndemână cel puțin ca variantă de back-up.

Descarcă gratuit DxO Optics Pro 9

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

6 Comments

 1. relu 4 June 2016

  gratis dar fara rost.. versiunea 9 nu merge pe w10

  Reply
 2. Florin 5 June 2016

  L-am descarcat, l-am testat, e ok. Nu are cine stie ce functii dar important e ca nu crapa. Daca ai nevoie urgent si nu ai pe ce pune altceva mana, e si asta o varianta.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 5 June 2016

   Corect, e bine să îl ai la îndemână. 🙂 Legal, gratuit.

 3. AlexO 14 June 2016

  Se pare ca am pierdut ocazia. am vazut articolul abea astazi. Nu inteleg insa dece nu dau versiunile mai vechi gratis oricand. Pentru cei care nu au insa un soft comercial de etitare fotografica, recomand RawTherapee. Cel mai bun soft open-source de editare foto pe care-l stiu pana acum. Daca mai stiti si alte softuri bune postati-le si voi pentru fotografii saraci!

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 18 June 2016

   Încearcă FastStone!

   1. AlexO 23 July 2016

    Multumesc de pont Dragos. Am testat putin acest FastStone, dar se pare ca este un program cu posibilitati de editare foto orecum reduse. Un soft facut mai degraba pentru administrarea fotografiilor decat pentru o editare avansata. Nu am insistat mult pe acest program dar din cate am vazut seamana mai degraba cu Digikam. Acum folosesc pentru editare RawTherapee, care mi se pare la momentul de fata cel mai tare soft open-source de editare de fotografii in format raw. Acest soft are o multime de setari avansate ( este bine de stiut si pentru ceilalti fotografi care nu au un soft cu licenta). Il mai combin cu GIMP pentru editare in format JPEG si cu Digikam, de care aminteam mai sus, pentru managementul fotografiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei