LOADING

Type to search

Despre iPhone 5 în 10 fotografii prin Instagram

dragosasaftei 6 years ago

În ultimele zile am testat noul iPhone 5 din perspectiva unui fotograf, unui pasionat de fotografie. Cu ajutorul evoMAG am reușit să testez telefonul o perioadă suficient de lungă pentru a-mi da seama de cum se comportă noul telefon al brandului care a generat atât de multe reacții. Despre utilitatea telefonului pentru un fotograf voi scrie într-un articol viitor, acum vreau să vă povestesc câte ceva despre cameră.

Așa cum am fost obișnuiți de câțiva ani, cei de la Apple pun un mare accent pe cameră. Și e foarte justificat acest lucru. Din ce în ce mai multe persoane vor să renunțe la a căra încă un aparat în plus în concedii, spre exemplu, și își doresc un telefon de pe care să poată face tot. Să își mai verifice mailul, să stea puțin pe Facebook și să surprindă amintiri prin fotografii. Și dacă vrei să ai și o calitate mai mare, te orientezi către un telefon cu o cameră bună.

Sub deviza asta funcționează principiul Apple. Și au făcut o treabă foarte bună cu camera lui iPhone 5. Pot spune (cu durere în inima mea de fotograf) că m-a făcut să las aparatul în geantă de câteva ori și să fotografiez cu telefonul. Bine, asta și din curiozitatea enormă pentru cameră. Dar uneori s-a dovedit a fi suficient de rapid și bun calitativ încât să poată juca bine rolul unui aparat foto.

Bine, nu poți face ce faci cu un D-SLR, spre exemplu. Asta e clar. Dar poți fotografia un peisaj, o clădire sau un moment. Poți surprinde foarte bine ceea ce vrei și chiar poți printa, apoi, pe formate suficient de mari încât să ai detaliile de care ai nevoie. Camera telefonului are un senzor de 8 megapixeli capabil să redea foarte bine multe dintre situații. Sistemul știe ce vrei să obții și se comportă exact așa cum îți dorești. Chiar și noaptea, din mână, am reușit să obțin fotografii clare. Uitați, mai jos, o selecție cu 10 dintre fotografiile pe care le-am considerat cele mai bune.

Fotografiile au fost procesate prin Instagram pentru diverse tonalități aparte. Asta e dovada perfectă a ceea ce poți obține rapid cu iPhone 5 și o aplicație extrem de utilă în aceste situații.

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Fotografii cu iPhone 5

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

  1. Eliza 22 December 2012

    Pozele sunt prelucrate in photoshop sau din telefon?

    Reply
    1. Dragoș Asaftei 23 December 2012

      Fotografiile sunt realizate prin Instagram, deci procesate de aplicație. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei