LOADING

Type to search

Despre trepiedul Manfrotto cu mânere pliabile

dragosasaftei 6 years ago

În urmă cu câteva săptămâni vă povesteam despre noul cap de trepied Manfrotto. E vorba de D3Q2, un cap de trepied cu mânere pliabile. E primul astfel de cap apărut pe piața foto și se anunță a fi cel puțin util pentru pasionații de călătorii și fotografie.

Cum funcționeză capul trepiedului?

Sistemul e unul destul de simplu și îl puteți vedea în filmulețul de mai jos. Se desfilerează un manșon al trepiedului și se rotește către celălalt. E simplu și rapid. Cu puțin exercițiu se poate plia mânerul în circa cinci secunde.

De ce e util un astfel de cap?

Nou cap devine foarte util atunci când vrei să te plimbi sau să călătorești și nu ai spațiu foarte mare. Strâns, trepiedul ocupă destul de puțin spațiu și, datorită mânerelor pliabile, nu este deloc voluminos.

Care sunt punctele tari? Dar cele slabe?

  • Un avantaj este acela că ocupă puțin spațiu și, mai ales combinat cu un trepied din carbon, este foarte ușor. Poți pune practic trepiedul în cam orice geantă sau rucsac fără să îți ocupe tot locul.
  • Dezavantajele apar atunci când folosiți un aprarat și un obiectiv greu. Trepiedul susține o greutate suficient de mare, dar, la un moment dat, își poate pierde din stabilitate. Totuși, cu Nikon D600 si 24-85 nu am avut niciun fel de problemă.

Capul de trepied poate fi achiziționat, în momentul actual, în trei kit-uri. Primul, cel mai accesibil ca preț, la 653 de lei, este Manfrotto 293A3-D3Q2. Un alt kit la fel de accesibil, la prețul de 697 de lei, vine cu un trepied în patru secțiuni, Manfrotto 293A4-D3Q2Cel mai util kit pentru călătorii însă este cel din urmă format dintr-un trepied din carbon la prețul de 1207 lei, Manfrotto 293C4-D3Q2.

Manfrotto D3Q2

Manfrotto D3Q2

Manfrotto D3Q2

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei