LOADING

Type to search

Editează fotografiile RAW în Snapseed (Android)

dragosasaftei 5 years ago

Începând de astăzi, odată cu noul update al aplicației, Snapseed permite editarea fotografiilor în formatele RAW și DNG, fără să mai fie necesară o transformare a lor în JPEG. Avantajele editării fotografiilor RAW sunt deja cunoscute, principalul dintre ele fiind acela că se păstrează mult mai bine calitatea imaginii în urma procesării, indiferent de nivelul la care ea se realizează în comparație cu standardul JPEG.

V-ați putea întreba care-i până la urmă utilitatea editării fotografiilor făcute cu aparatul foto pe telefonul mobil. Priviți doar un exemplu. Mulți fotoreporteri, ca să trimită rapid imaginile la agenții, le descarcă direct pe telefon, le editează pe cât e posibil, iar apoi le urcă pe serverele FTP. O parte dintre cei cu care am vorbit îmi spuneau că fotografiază în formatul JPEG tocmai pentru că majoritatea aplicațiilor de pe smartphon-uri nu permit editarea RAW-urilor.

Iată că Snapseed permite acum, update-ul fiind deja disponibil în Play Market.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei