Adăugat pe 28 octombrie 2015 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Editează fotografiile RAW în Snapseed (Android)

Snapseed
Snapseed

Începând de astăzi, odată cu noul update al aplicației, Snapseed permite editarea fotografiilor în formatele RAW și DNG, fără să mai fie necesară o transformare a lor în JPEG. Avantajele editării fotografiilor RAW sunt deja cunoscute, principalul dintre ele fiind acela că se păstrează mult mai bine calitatea imaginii în urma procesării, indiferent de nivelul la care ea se realizează în comparație cu standardul JPEG.

V-ați putea întreba care-i până la urmă utilitatea editării fotografiilor făcute cu aparatul foto pe telefonul mobil. Priviți doar un exemplu. Mulți fotoreporteri, ca să trimită rapid imaginile la agenții, le descarcă direct pe telefon, le editează pe cât e posibil, iar apoi le urcă pe serverele FTP. O parte dintre cei cu care am vorbit îmi spuneau că fotografiază în formatul JPEG tocmai pentru că majoritatea aplicațiilor de pe smartphon-uri nu permit editarea RAW-urilor.

Iată că Snapseed permite acum, update-ul fiind deja disponibil în Play Market.Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.