Adăugat pe 29 februarie 2016 de Dragoș Asaftei in Evenimente
 
 

Expoziție foto: Acqua Terra Uomo

Expoziție foto Acqua Terra Uomo
Expoziție foto Acqua Terra Uomo

Sub numele „Acqua Terra Uomo“, fotograful Costin Irimia a reunit cadre surprinse de-a lungul și de-a latul Europei, în care sunt ilustrate locuri, peisaje captivante și meșteșuguri de care mulți au și uitat deja. F64 găzduiește această expoziție începând cu 1 martie, în sala expozițională din Bulevardul Unirii nr. 45, până pe 1 aprilie, iar piesa centrală a evenimentului este un print cu dimensiunile de un metru pe un metru, reprezentând Cetatea Enisala.

Expoziția „Acqua Terra Uomo“ a fost prezentată la Muzeul MaR din Fosdinovo, Italia, bucurându-se de mare succes. După acest prim moment, fotograful Costin Irimia a fost invitat să expună și la Villa Schiff-Giorgini, în Toscana, eveniment la care au fost cumpărate 10 dintre cele 40 de lucrări expuse. La vernisaj au fost prezenți aproape 500 de vizitatori, iar cei mai mulți s-au declarat uimiţi că fotografiile, deși păreau surprinse în secolul XX, sunt recente și ilustrează cadre de zi cu zi din viața oamenilor din Europa.

În ceea ce privește tehnica realizării acestor imagini, fotografiile sunt realizate cu o cameră foto de tip rangefinder, produsă de Contax, și un obiectiv fix, de 45mm, de la Zeiss. Fotografiile pe care oamenii le vor putea admira la F64 nu au fost supuse niciunui proces de post-procesare, compoziția și calitatea nefiindu-le alterate deloc. Printurile, fiind vorba de captură analogică, au fost realizate prin procedeul cunoscut sub numele C-Type și oferă tonuri continue, rezoluție extraordinară și o capacitate de arhivare deosebită.

Despre munca sa și domeniul în care activează, Costin Irimia ne-a spus că cea mai mare putere a fotografiei este de a îngheța momentul. El a descoperit această pasiune târziu, după ce a împlinit 30 de ani, dar creșterea în domeniu s-a făcut pas cu pas, cu acumulare de cunoștințe, până când, susține acesta, s-a trezit cufundat total în această magică artă. El s-a născut pe 9 iunie 1973 la Ploiești și a fost laureat în arhitectură în 1998.

Expoziție foto Acqua Terra Uomo 2Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.