LOADING

Type to search

Expoziție foto: Sony World Photography Awards 2015 la Muzeul Țăranului Român

dragosasaftei 3 years ago

50 dintre fotografiile premiate la Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiție de profil din lume, vor fi expuse la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu, București, în perioada 7-16 septembrie. În 2015, competiția a înregistrat un număr record de înscrieri: 173.444 de înscrieri din 171 de țări.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria “Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului “Fotograful anului” la secțiunea “Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

cosmin

La scurt timp după câștigarea premiului, Cosmin Bumbuț a declarat: „Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate.“

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea “Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

auras

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraș Mihaiu.

Link-uri utile

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *