LOADING

Type to search

De văzut: Expoziții foto internaționale la Photo Romania Festival 2015

dragosasaftei 4 years ago

În perioada aceasta, până pe 24 mai, are loc cea de-a cincea ediție a Photo Romania Festival, eveniment pe care îl susținem cu drag de mai bine de trei ani și la care am reușit să fim prezenți în primii doi dintre ei. În acest an vom relata de la distanță despre activitățile anunțate la cel mai mare festival foto de la noi din țară, care iată că în acest an a reușit să aibă parte și de o finanțare din partea autorităților europene împreună cu cele locale. Felicitări organizatorilor, în primul rând , pentru tot efortul depus, efort care poate fi răsplătit foarte ușor de pasionații de fotografie prin participarea la workshop-uri, evenimente ori expoziții foto.

Urmează să vă povestim în continuare despre câteva dintre expozițiile foto internaționale care ajung în acest an la evneiment. Dacă sunteți prin Cluj-Napoca sau aveți drum în perioada următoare merită să vă faceți timp să le vizitați ori să luați parte la workshop-uri.

Midnight Milk – Marie Sjøvold

– până pe 24 mai, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vis-a-vis de Piața Unirii

Fotografa de origine norvegiană prezintă în cadrul proiectului „Midnight Milk” etapele prin care trece o femeie în momentul în care devine mamă, schimbările care apar și, per total, evoluția de la o stare la alta. Așa cum spune chiar Marie, proiectul, expoziția, este o călătorie prin viața ei personală, încercând să surprindă stările de spirit din mai multe etape ale vieții ei.

Midnight Milk - Marie Sjøvold

Mai multe detalii găsiți aici.

Atlasul frumuseții – Mihaela Noroc

– până pe 24 mai la Casa Photo Romania din Cluj-Napoca de pe strada Iuliu Maniu;

Fotografiile care au făcut deja înconjurul lumii ajung la expoziția de la Photo Romania Festival. Românca Mihaela Noroc a călători deja în câteva zeci de țări relatând frumusețea naturală și particularitatea zonelor prin fotografiile de tip portret realizate. Vă veți întâlni cu niște imagini extrem de expresive și veți vedea chipuri de-o frumusețe aparte.

Atlasul frumuseții - Mihaela Noroc

Mai multe detalii găsiți aici.

Dancing with Costică – Jane Long

– până pe 24 mai la Casa Photo Romania în Cluj-Napoca;

Știți fotografiile din Colecția Costică Acstinte, nu? (le puteți vedea într-o expoziție din cadrul festivalului) Jane Long le-a preluat, le-a procesat într-un mod cu totul și cu totul special, iar rezultatele arată ca-n imaginea de mai jos.

Dancing with Costică - Jane Long

 

Mai multe detalii găsiți aici.

The art behing a green screen – Giuseppe Parisi

– până pe 24 mai în Diesel Club din Cluj-Napoca;

Invitat deja frecvent al expoziției, fotograful italian vine în acest an cu o serie nouă de fotografii bazate pe un concept aparte. Totul pornește de la munca și pregătirea pe care o desfășoară actorii înainte să filmeze un film sau o reclamă pe chroma/green screen.

the-art-behind-a-green-screen_553b5e8479c43_b

Mai multe detalii găsiți aici.

Toate expozițiile care vor avea loc pe durata festivalului pot fi văzute pe photoromaniafestival.ro.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *