LOADING

Type to search

F64 împlinește astăzi 14 ani

dragosasaftei 3 years ago

Astăzi se împlinesc 14 ani de când a început povestea F64, unuia dintre magazinele foto în care mulți pasionați și-au dorit și își doresc să ajungă și să nu plece cu mâna goală. Țin minte că prima oară când am venit în București, pe la 15 ani, voiam să trec neapărat pe la F64. Aveam în gând să-mi iau obiectivul Nikon 50mm f/1.8, dar nu eram prea sigur. Însemna să îmi cheltuiesc toți banii pe care-i aveam la mine și să trebuiască să mă descurc cumva, nu știu cum, ca să mă și întorc acasă, în Odorhei. Am luat obiectivul imediat cum am intrat în magazin, pe vremea aceea cu sediul în Vigilenței, și am reușit să mă întorc în Odorhei cu un șofer de tir care revenea chiar în ziua următoare acasă. Pasionat să fii, noroc că ești. 🙂

[box_info]

Cu ocazia aniversării, pe durata zilei de astăzi puteți achiziționa cu o reducere de 14% 14 produse foto, printre care: Canon 600D triplu kit,  Sony RX100 II ori Fuji X-T10.

[/box_info]

Revenind, de 14 ani, F64 este un renume pentru fotografia din țara noastră, aducând rapid cele mai noi echipamente, organizând cele mai interesante cursuri şi impresionante expoziții cu lucrările fotografilor români sau internaționali. În 14 ani, din iubire pentru fotografie, F64 a reușit să aducă laolaltă o comunitate puternică, crescută pe încredere și respect, dar mai ales pe prețuirea acestei arte.

La F64 nu a fost însă vorba doar de echipamente, ci și de ceea ce învață fiecare fotograf, fie că este un amator entuziast, fie că este vorba de unul dintre cei mai buni profesioniști. Astfel, în 2007 au fost introduse primele cursuri dedicate aprofundării cunoștințelor în genuri precum fotografia de studio sau de produs, iar din 2012 sunt disponibile cursuri acreditate. Din 2014, există un serviciu de consultanță online non-stop și de consultanță foto la domiciliu. Din prima lună a anului 2009, cele mai noi știri, review-uri, tutoriale și ghiduri și cele mai frumoase povești despre fotografie pot fi găsite pe blogul F64.

Data oficială a lansării F64 este 31 octombrie 2001, la debut magazinul având doar patru angajați. În 2015, sunt peste 130 de membri în echipă, iar showroom-ul din bulevardul Unirii nr. 45 a devenit casa fotografiei din București. Primul sediu al F64 a fost în strada Mihai Vodă, deschis în 2002. Din 2008, magazinul s-a mutat în strada Vigilenței, iar sediul din Bd. Unirii a fost inaugurat pe 10 octombrie 2011. Mai mult, din 2012 există și cafeneaua F64, locul de întâlnire al pasionaților de fotografie. Printre cei mai cunoscuți fotografi care au expus la F64 se numără Cosmin Bumbuț, Vlad Eftenie, Anca Cernoschi, Alex Conu, Dan Dinu, Cezar Popescu prin colecția „Costică Acsinte“, Bánhegyesy Antal, Cristian Munteanu, Gina Buliga și Bogdan Comănescu, Sorin Onișor și mulți alții la fel de talentați și inspirați de fotografie.

La mulți ani! 🙂

F64 - 14 ani

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *