LOADING

Type to search

Facebooks Ads pentru o pagină de blog de fotografie

dragosasaftei 6 years ago

În urmă cu trei luni vă prezentam cât de utile sunt Facebook Promoted Posts pentru un fotograf. Atunci ajunsesem la câteva concluzii favorabile noului sistem introdus de rețeaua socială. Ne-am decis totuși să încercăm și variantele clasice de promovare a unei pagini pe Facebook. Așa că am ales pagina noastră de Facebook și am încercat, pe rând, două metode, una de promovare printr-un mesaj de pe pagină, iar alta prin promovarea directă a paginii.

Facebook Ads prin Sponsored Story

Care a fost scopul? Doream să strângem cât mai mulți participanți la concursul Cea mai bună fotografie autoA fost un concurs fulger, motiv pentru care aveam nevoie de cât mai mulți participanți într-un timp cât mai scurt. Am stabilit următoarele detalii:

 • Buget de 35 de lei și promovare de pe 3 aprilie, ora 17:35 până pe 4 aprilie, ora 11:30;
 • Am targetat persoanele care aveau ca interes fotografia și mașinile și trăiau în București (și pe o rază de 40km în jurul orașului);
 • Mesajul promovat.

Care au fost rezultatele? Numărul participanților a crescut în urma promovării prin această metodă (avem confirmarea că 5 din cele 15 persoane înscrise au făcut acest lucru după ce au văzut mesajul; probabil dacă era pe o durată mai mare avea mai mult efect). Mesajul a avut 46 de like-uri și 15 distribuiri și a ajuns la 28.000 de persoane.

Totodată au fost aproape 500 de click-uri pe link-ul din mesaj. Mai mult decât suficient! Mai jos aveți statisticile complete.

Facebook Ads pentru un blog foto - Raport sponsored stories

Facebook Ads prin Campanie de Like

Aici e clar obiectivul, doream să obțin un număr mai mare de aprecieri ale paginii, dorind totodată să targetez doar persoanele interesate. Am mers pe următoarele detalii:

 • Buget de 35 de lei și promovare de pe 8 aprilie, ora 08:01 până pe 11 aprilie, ora 20:01;
 • Targetare pe persoanele care aveau ca interes fotografia.

Rezultatele? Am obținut 500 de like-uri la pagină în toată acea perioadă. Apoi, după ce a încetat promovarea, urmează ca mesajele paginii să fie afișate noilor fani timp de două săptămâni cu o frecvență mai mare pentru a afla interesul acestora pentru postările de pe pagină. Deocamdată se observă o creștere evidentă a activității de pe pagină. E o creștere atât cantitativă, cât și calitativă, lucru extrem de important. Uitați raportul complet.

Vom reveni cu un studiu mai pe larg care pune în contrast toate cele trei metode: Promoted Posts vs. Sponsored Stories vs. Campanie de Like. Până atunci, numai bine! 🙂

Facebook Ads pentru un blog foto - Raport campanie like

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

2 Comments

 1. Ovidiu 29 April 2013

  Salut. Am facut si eu experimentul cu “FACEBOOK ADS PRIN CAMPANIE DE LIKE” pentru pagina https://www.facebook.com/OvidiuOcnaruPhotography – targetare pe persoanele care aveau ca interes fotografia. Rezultatele au fost urmatoarele: 225 like-uri, in 10 zile cu buget 10$. Mi s-a parut destul de ok avand in vedere ca la un calcul simplu iese aproximativ 0.04$ / like.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 30 April 2013

   Salut! Felicitări pentru rezultate! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *