LOADING

Type to search

Filmul „Patimile Mariei” anunțat printr-o expoziție foto aparte

dragosasaftei 4 years ago

Săptămâna viitoare pe 7 noiembrie are loc premiera filmului Patimile Mariei” în regia lui Dietrich Brüggemann. Cu denumirea completă „Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg”, filmul va putea fi văzut începând cu vinerea viitoare în toate cinematografele din țară.

Despre povestea filmului veți afla mai multe citind din informațiile pe care le-am preluat din comunicatul de presă, însă ceea ce voiam să vă arătăm este expoziția foto care anunță acest film. Semnată de fotograful Adi Marineci și art desgienrul Alexandru Nimurad, expoziția surprinde portretele a 14 femei celebre din social media, lumea modei și showbiz într-un context aparte.

Portretele au rolul de a-l susține pe cel din posterul filmului. Totodată transmit mai departe prin stări și emoții o parte din mesajul filmului. Vernisajul expoziției are loc astăzi, pe 31 octombrie, începând cu ora 18:30 la Cinema Studio din București. Dacă nu ajungeți și vreți să vedeți apoi fotografiile, le veți putea vedea pe toate începând de mâine la Alt Shift în Club Control, tot din București. Iată un cadru care dezvăluie câteva dintre portrete. Felicitări pentru concept! 🙂

Expoziție foto „Patimile Mariei”

Filmul „Patimile Mariei”

Remarcat de critica internațională drept “o creație extraordinară” (Sound on Sight), “o poveste impecabilă stilistic” (Screen Daily), “o descindere riguroasă în iadul unei adolescente” (The Hollywood Reporter), “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” reprezintă o acuzație și, în același timp, legenda unei sfinte. Este o poveste despre religie, devoțiune și credință duse la extrem. Maria are 14 ani, iar familia ei face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentaliști. Copila trăiește într-o lume modernă, însă inima ei îi aparține lui Isus. Vrea să-L urmeze, să devină sfântă și să ajungă în ceruri, precum sfinții-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape așa cum Isus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei și își va atinge în cele din urmă scopul.

Debutanta Lea van Acken este fenomenală în rolul Mariei și impresionează profund în rolul fetei de 14 ani sufocată de religia strictă, precum și de dorința de a-și atinge scopul. Filmul în sine este la fel de radical ca și subiectul său, construit din 14 cadre fixe, lungi, ce îl determină pe spectator să contemple interacțiunile de pe ecran într-un mod cu totul diferit de cel tradițional. Brüggemann construiește filmul matematic și face o disecție silită a catolicismului fanatic.

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *