Adăugat pe 5 martie 2016 de Dragoș Asaftei in Știri
 
 

Nou filtru ND: de la 1/30s la… 16 minute

Filtru ND Super Stopper 2
Filtru ND Super Stopper 2

Deși fotografiile cu timp lung de expunere au un farmec aparte, de cele mai multe ori sunt complicat de făcut pe timp de zi dacă nu ai mai multe filtre ND care să îți blocheze din lumina de afară. Desigur, îți poți pune mai multe filtre ND, însă ajungi să pierzi din calitate și să ai o super vignetare. Uneori, e-o soluție foarte bună. Însă una și mai avantajoasă ar fi utilizarea unui singur filtru, care să lungească timpul de expunere suficient cât să obții cadrul pe care-l vrei.

Am citit aseară că Lee lansează un astfel de filtru. Cei de la Lee s-au poziționat foarte bine de când au lansat sistemele de filtre pentru obiectivele ultra-wide, care au lentila frontală „bulbucată”. Sistemul lor, deși destul de piperat ca preț, este și acum soluția cea mai bună pentru fotografii care folosesc astfel de obiective și au nevoie de filtre, precum cele ND.

Ei bine, noul filtru ND Super Stopper te ajută să cobori expunerea cu 15 stop-uri. Mai exact, dintr-un timp de expunere de 1/30s poți ajunge la unul de 16 minute! 16 minute. Iar de la unul de 1/8s ajungi la aproape o oră. Cumva, de la anumite valori, pentru situațiile mai „normale”, filtrul e prea mult. Însă pentru atunci când pe timp de zi la f/16-22 ai 1/30s timpul limită, un astfel de filtru poate fi tare util.

Iată două fotografii care arată foarte bine diferența. Filtrul urmează să fie disponibil în curând și va costa în jur de 800 de lei.

Filtru ND Super StopperÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei