LOADING

Type to search

Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje

dragosasaftei 4 years ago

Terenurile agricole, curțile oamenilor sau gospodăriile acestea ne ajută de cele mai multe ori să creăm compoziții interesante și plăcute privrii în peisajele pe care le fotografiem. Satele de la munte și terenurile agricole sunt doar câteva exemple care ne pot oferi cadre reușite. Așa au apărut multe dintre imaginile care au devenit virale și care au făcut rapid înconjorul lumii prin presa internațională. Fotografii reușite, făcute în România și care surprind secvențe autohone cu un farmec aparte.

Așadar, când și cum putem profita de formele geometrice ale pământului, ale terenurilor agrare și ale gospodăriilor?

  • Dacă veți ajunge într-un sat de munte, cu siguranță veți vedea astfel de peisaje. Le puteți surprinde foarte bine în plan de pe o altă culme, în așa fel încât să vă situați oarecum la aceeași înălțime sau la o înălțime mai mare cu ele. O astfel de fotografie realizată de Alin Popescu a câștigat în 2006 premiul cel mare la un celebru concurs foto internațional.
  • Tot o zonă situată la o înălțime mai mare vă va ajuta să surprindeți și peisajele agricole din zonele de deal și câmpie, acolo unde este posibil. Formele terenurilor agricole vor crea o geometrie plăcută în fotografie și le veți putea proporționa în cadru așa cum o să vreți. Dacă reușiți să surprindeți și niște agricultori ori utilaje, cu atât mai bine.
  • Zborul cu avioane ultraușoare sau chiar și zborul de linie poate fi o soluție bună pentru realizarea de astfel de fotografii. Spre exemplu, dacă zburați spre București din partea de vest a Europei veți vedea aproape de fiecare dată în vecinătatea orașului astfel de terenuri.
  • Cu recoltele de pe aceste terenuri puteți face fotografii frumoase și de la nivelul solului. Lanurile de grâu se văd minunat în lumina apusului, iar cele de floarea soarelui arată într-un mare fel fotografiate într-o zi cu-n cer plin de nori albi răsfirați cât să umple cadrul.

Variante sunt multe. Cert e că merită încercat. Astfel de peisaje surprinse la momentul potrivit pot fi cu siguranță cadre foarte reușite.

Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje

Vă povestim de aceste tipuri de fotografii cu ocazia aniversării de 25 de ani ALCEDO. De un sfert de secol ALCEDO reușește să rămână cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe, lucrând în prezent cu peste o treime din fermierii de la noi din țară. Tot cu ocazia aniversării anunță și posibilitatea câștigării unor premii tentante (laptop Lenovo, smartphone ori consolă PS3), printr-un concurs la care puteți participa scriind pe blogul vostru. Mai multe detalii găsiți pe Blogal Initiative.

Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje Forme geometrice ale pământului surprinse în peisaje

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei