Adăugat pe 2 februarie 2014 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Fotografia săptămânii pe Comunitate foto

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto
Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Ne-am decis să vă arătăm în fiecare săptămână cea mai reușită fotografie de pe Comunitate Fotoo platformă din România care a reușit să adune aproape 5000 de memebri, încărcându-se zilnic sute de fotografii. E vorba de fotografi pasionați, entuziaști, amatori, dispuși să lupte pentru fotografiile lor, fotografi pentru care orice plus de vizibilitate reprezintă un avanaj. Puteți vedea aici fotografiile săptămânilor trecute.

Fotografia acestei săptămâni este realizată de Alphard Vajda (dând click pe nume îi puteți vedea portofoliul) și este intitulată, simplu, Six. Six, așa cum probabil ați observat deja, vine de la structura hexagonală pe care o are cristalul de zăpadă. Alphard a fotografiat într-un mod excelent un astfel de cristal!

Și să nu vă gândiți că a avut cine știe ce aparatură foarte scump. Cadrul a fost realizat cu un Fuji HS20EXR, un aparat foto bridge care, folosit cum trebuie, poate oferi, așa cum vedem, rezultate excelente. Felicitări, Alphard, pentru fotografie! E un foarte bun exemplu pentru distrugerea mitului că fotografii bune se pot obține doar cu D-SLR-uri sau aparatură foarte scump. :-)

Bănuim că fotografia a fost realizată într-o lumină destul de puternică sau cu ajutorul unui bliț extern, totuși. A fost făcută cu 1/250s la f/8 și ISO 100, condiții în care ia nevoie de destul de multă lumină. Oricum, rezultatul e unul de apreciat!

Cristal de zăpadă fotografiat de Alphard VajdaÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.