Adăugat pe 14 aprilie 2014 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto
Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Ne-am decis să vă arătăm în fiecare săptămână cea mai reușită fotografie de pe Comunitate Fotoo platformă din România care a reușit să adune aproape 5000 de membri, încărcându-se zilnic sute de fotografii. E vorba de fotografi pasionați, entuziaști, amatori, dispuși să lupte pentru fotografiile lor, fotografi pentru care orice plus de vizibilitate reprezintă un avanaj. Puteți vedea aici fotografiile săptămânilor trecute.

Fotografia acestei săptămâni este realizată de Gabriel Cezar (dând click pe nume îi puteți vedea portofoliul) și este intitulată Cărbunarul. Fotografii realizate de Cezar ați mai văzut pe blog (aici și aici, una dintre ele fiind aleasă chiar în topul fotografiilor de anul trecut de pe blog). Cea pe care o vedeți mai jos a fost desemnată fotografia săptămânii și este, probabil, un cadru desprins dintr-un fotoreportaj.

Fotografia are un aer dramatic, surprinzând scena într-un mod apare. Totuși, din cauza luminii și a ridicării nivelului umbrelor în postprocesare, în jurul cărbunarului se observă o linie luminoasă care iese puțin din context. Fumul, lumina și recuperarea umbrelor din postprocesare au dus la asta. Chiar și așa, cadrul spune o poveste. Povestea deloc ușoară a vieții de cărbunar. Felicitări, Cezar! :-)

Fotografia a fost realizată cu Fuji X-E1 cu 1/500s, f/22 și ISO 200.

Cărbunarul de Cezar GabrielÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei