Adăugat pe 26 mai 2013 de Dragoș Asaftei in Analize
 
 

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto
Fotografia săptămânii pe Comunitate Foto

Ne-am decis să vă arătăm în fiecare săptămână cea mai reușită fotografie de pe Comunitate Fotoo platformă din România care a reușit să adune aproape 5000 de memebri, încărcându-se zilnic sute de fotografii. E vorba de fotografi pasionați, entuziaști, amatori, dispuși să lupte pentru fotografiile lor, fotografi pentru care orice plus de vizibilitate reprezintă un avanaj. Puteți vedea aici fotografiile săptămânilor trecute.

Fotografia acestei săptămâni este realizată de Florin Sârb (dând click pe numele lui îi puteți vedea portofoliul) și este intitulată Strigăt de durereLa o primă vedere pare doar un cadru reușit de wildlife, fără să fie foarte expresiv. Dacă privim mai atenți observăm ceva care ne ridică un semn de întrebare.

Ochiul stâng al codobaturii galbene este închis. Fotograful spune în descrierea pozei că pasărea își ținea ochiul închis întotdeauna, semn că era rănită. Tot fotograful spune că, privind acest detaliu, sunetele pe care le scotea păreau un cântec prin care pasărea își exterioriza durerea. Privit din această perspectivă fotografia ia parte la o poveste tristă, grea, însă extrem de expresivă.

Strigăt de durere by Florin SârbÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.