Adăugat pe 16 ianuarie 2014 de Dragoș Asaftei in Povești
 
 

„Copiii și animalele sunt viața mea” sau ce înseamnă să fotografiezi cu sufletul

Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești
Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești

Fotografia este o artă bazată pe emoție, dar cum pot să transmiți o astfel de emoție dacă nu din suflet? Dacă nu sincer?

Ați încercat să fotografiați o persoană la care țineți? Ați încercat să-i realizați o ședință foto așa cum i-ați face oricărei alte persoane? Sunt convins că da. Eu unul de fiecare dată când am încercat am observat cum devin din ce în ce mai atent. Dar e o altfel de atenție. E un sentiment care-ți vine din suflet și pe care nu-l conștientizezi.

Știi persoana respectivă, știi ce înseamnă ea pentru tine și îți dorești ca și ceilalți să o poată vedea așa, motiv pentru care dai tot ce ai mai bun. Devii mai creativ. Devii mai concentrat și mai atent, așa cum spuneam mai sus. Ține de faptul că fotografiezi cu sufletul, cred eu.

Așa a făcut și o mamă din Rusia. Elena Shumilova pe numele ei, mamă a doi băieți, a început să fotografiezi din 2012 fiecare moment din viața lor. Spune că nu vrea să rateze imortalizarea niciunui moment din creșterea lor, motiv pentru care îi fotografiază în fiecare zi.

Face asta din 2012 și nu plănuiește să se oprească, iar fotografiile ei sunt absolut minunate. Priviți o parte dintre fotografiile cu cei doi fii ai săi. Noi le-am văzut prima oară pe Bored Panda, dar apoi am aruncat un ochi și pe galeria ei de pe Flickr și 500px. Sunt pline de poveste fotografiile pe care le realizează! :-)

Toate cadrele le-a realizat cu Canon 5DmkII și 135mm f/2

Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n poveștiÎți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei