LOADING

Type to search

„Copiii și animalele sunt viața mea” sau ce înseamnă să fotografiezi cu sufletul

dragosasaftei 7 years ago

Fotografia este o artă bazată pe emoție, dar cum pot să transmiți o astfel de emoție dacă nu din suflet? Dacă nu sincer?

Ați încercat să fotografiați o persoană la care țineți? Ați încercat să-i realizați o ședință foto așa cum i-ați face oricărei alte persoane? Sunt convins că da. Eu unul de fiecare dată când am încercat am observat cum devin din ce în ce mai atent. Dar e o altfel de atenție. E un sentiment care-ți vine din suflet și pe care nu-l conștientizezi.

Știi persoana respectivă, știi ce înseamnă ea pentru tine și îți dorești ca și ceilalți să o poată vedea așa, motiv pentru care dai tot ce ai mai bun. Devii mai creativ. Devii mai concentrat și mai atent, așa cum spuneam mai sus. Ține de faptul că fotografiezi cu sufletul, cred eu.

Așa a făcut și o mamă din Rusia. Elena Shumilova pe numele ei, mamă a doi băieți, a început să fotografiezi din 2012 fiecare moment din viața lor. Spune că nu vrea să rateze imortalizarea niciunui moment din creșterea lor, motiv pentru care îi fotografiază în fiecare zi.

Face asta din 2012 și nu plănuiește să se oprească, iar fotografiile ei sunt absolut minunate. Priviți o parte dintre fotografiile cu cei doi fii ai săi. Noi le-am văzut prima oară pe Bored Panda, dar apoi am aruncat un ochi și pe galeria ei de pe Flickr și 500px. Sunt pline de poveste fotografiile pe care le realizează! 🙂

Toate cadrele le-a realizat cu Canon 5DmkII și 135mm f/2

Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești Elena Shumilova, mama care și-a fotografiat fii ca-n povești

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

5 Comments

 1. Dan 16 January 2014

  frumos ,

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 16 January 2014

   Foarte! 🙂

 2. Dan 16 January 2014

  Da doar că acea mamă nu cred că e o simplă mamă care sa trezit să facă poze odraslelor , ci e un fotograf experimentat .
  Că altfel nu văd o mamă simplă mânuind un canon 5dmkII și scoțând asemenea fotografi .

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 16 January 2014

   Da, normal. S-a apucat de fotografie în 2012, dar nu doar pentru a-și fotografia copiii. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei