Adăugat pe 15 noiembrie 2013 de Dragoș Asaftei in Portofolii
 
 

20 de fotografii din Paris de Vlad Eftenie

20 de fotografii din Paris de Vlad Eftenie
20 de fotografii din Paris de Vlad Eftenie

În Paris am descoperit fotografia de stradă, m-a condus cu blândețe și răbdare, scoțându-mi în cale tot ce aveam nevoie pentru a începe să visez, să zbor, să îmi doresc să aflu, să conturez ceea ce era neclar în mine, ca fotograf”, ne spune Vlad Eftenie descriind ce înseamnă Parisul pentru el și pentru al său demers fotografic.

Vlad Eftenie este unul din acei puțini fotografi care reușesc să citească expresivitatea străzii și să o rescrie printr-o serie de fotografii care îți ajung la suflet. Le vezi și le simți. Își lasă acolo o amprentă plină de expresivitate. „Instinctul și emoția capătă forme palpabile în Paris, pentru un fotograf. Oraș eminamente fotografiabil, el știe acest lucru și ajută fotograful să înainteze chiar și fără a ști încotro se duce, ce urmează să afle și cum, având însă siguranța că totul se va întâmpla de la sine, în cel mai așteptat și armonios mod posibil”, completează Vlad ilustrând posibilitățile fotografice pe care ți le oferă Parisul.

Mai jos veți vedea 20 de fotografii din Paris, majoritatea realizate pe film alb-negru. Sunt 20 de fotografii mărci ale expresivității. Și deși e un oraș care vine în ajutorul fotografilor, niciodată nu poți spune că e suficient. Că ai cadrele pe care ți le dorești și gata, aici s-a terminat. Nu. Probabil asta ține de ce înseamnă fotografia, faptul că nu ești într-un spațiu limitat.

Fotografiez Parisul din 2005… și încă nu e gata”, ne spune Vlad. Haideți să privim fotografiile. Pe Vlad Eftenie îl puteți urmări pe site-ul personal sau pe Facebook. Mulțumim pentru aceste fotografii! :-) Îți trimitem săptămânal cele mai bune fotografii publicate pe BlogDeFotografie.ro

Dragoș Asaftei

 
Avatar of Dragoș Asaftei
Surprind de peste patru ani clipe prin fotografii și le asociez cu cuvinte creând povești. Am scris cărțile ”Primii 10 pași în fotografia digitală” și ”Primii 10 pași în fotografia de produs”, transpunând ideile esențiale într-un limbaj accesibil tuturor.